Congressen & Activiteiten
29 maart 2016

Congres Intranet: een terugblik

Het is alweer een week geleden dat Congres Intranet plaatsvond. Het event voor iedereen die betrokken is bij intranet en de ontwikkeling van de digital workplace. Wij hebben erg genoten van de inspirerende key-notes, de interactieve break-outs en de vele demo’s die wij hebben gegeven bij onze stand. Graag nemen we je mee voor een korte terugblik.

Allereerst zijn we supertrots op de twee boeken die we lanceerden tijdens Congres Intranet! Was je niet aanwezig of heb je achter het net gevist? De boeken zijn ook verkrijgbaar als e-book.

Download gratis het e-book: In 7 stappen naar een succesvol social intranet 
Download gratis het e-book: Social werkt

Heb je onze break-outsessies die wij samen met SIM en Mixit organiseerden gemist? Hieronder vind een je een korte samenvatting van iedere sessie en kun je de presentaties nog eens op je gemak doorlezen.

Break-out #1: Een social intranet met stadskarakter

Petra Berrevoets, adviseur corporate digitale media bij gemeente Rotterdam, gaf een inspirerende sessie over hun social intranet met stadskarakter. De gemeente Rotterdam was toe aan een nieuw intranet, een sociaal intranet. Het moest eenvoudig en overzichtelijk zijn: in lijn met het karakter van de stad. Bij Rotterdam betekent dat helder, nuchter en gericht op praktisch gebruik. Een modern platform dat intuïtief werkt voor de 11.000 bij de gemeente werkzame ambtenaren. Niet alleen de vormgeving, maar ook de implementatie moest typisch Rotterdams zijn. Mouwen opstropen dus en gaan. Benieuwd naar het resultaat? Bekijk de presentatie terug: Petra Berrevoets – Duidelijk Rotterdams.

Break-out #2: Keep it simple: eerste stap sociaal intranet bij EIFFEL

EIFFEL is een bekend consultancybedrijf uit Arnhem met ruim 500 professionals in dienst. Het oude SharePoint internet diende vervangen te worden en dat binnen een beperkte tijd. Op 1 januari 2016 is een nieuw intranet live gegaan. Op basis van Embrace/Umbraco is er een standaardoplossing neergezet waar ook een mobiele variant is gelanceerd voor alle medewerkers (iOS, Android en Windows Phone). Jelmer de Zwart en Anne Broekman van Eiffel vertellen over hun ervaring, voorbereiding, keuzes en communicatie om in een korte tijd deze eerste release neer te zetten. Wil je weten hoe ze bij EIFFEL in een korte tijd de eerste release hebben neergezet? Bekijk de presentatie terug: Jelmer de Zwart en Anne-Broekman – Keep it simple: eerste stap sociaal intranet bij EIFFEL.

Break-out #3: Van zenden naar delen: een sociaal kennisplatform voor zelforganiserende zorgteams

Gezondheidscentrum Asielzoekers (GC A) is verantwoordelijk voor de huisartsenzorg aan alle asielzoekers in Nederland, een dynamische omgeving met meer dan 90 locaties met zelforganiserende zorgteams. GC A is begin 2015 gestart met het social intranet Embrace om met name zelforganiserende zorg mogelijk te maken middels kennisdelen, ontmoeten en samenwerken. Bijzonder aan het platform van GC A is dat het ‘old school’ kwaliteitsdocumenten, handboeken en protocollen op een ‘new school’ manier toegankelijk maakt via themapagina’s, verrijkt met bijdragen van alle medewerkers. Op deze manier kon GC A in een kort tijdsbestek de kennis van medewerkers vergroten en de beste zorg leveren. Benieuwd hoe dit platform tot stand is gekomen? Bekijk de presentatie van Geertje Wilzing, senior communicatieadviseur en Esmée Burger, senior communicatieadviseur en projectleider bij GC A, terug: Van zenden naar delen – een sociaal kennisplatform voor zelforganiserende zorgteams (Esmée Burger en Geertje Wilzing)