Nieuws & Trends
06 januari 2015

De beste intranet artikelen van 2014: een overzicht

6 januari 2015, een mooi moment om eens in de webstatistieken te kijken welke intranet-artikelen het meest zijn gelezen in 2014!

#1: Zelfsturende teams werken samen op het social intranet van zorginstelling Omring

Niet geheel onverwacht, erg leuk om te zien. Het interview met Martine Brommer van zorginstelling Omring in Noord-Holland, over het social intranet Omringplein, is het meest gelezen artikel van onze website over heel 2014!

#2: Een succesvol social intranet in een snel veranderende wereld

Begin 2014 schreven we een boek over social intranet, want dat was er nog niet in Nederland. Op deze pagina kun je het boek gratis downloaden, en dat deden jullie massaal!

#3: Social intranet in het primair proces bij woningcorporatie Accolade

Het kon ook bijna niet anders, of Accolade moest een plekje in de top-3 krijgen, na het winnen van twee internationale awards. Lees in dit artikel hoe woningcorporatie Accolade ervoor zorgde dat het intranet écht onderdeel uitmaakt van het dagelijks werk.

#4: Een gold award gewonnen bij de Intranet Innovation Awards 2014

Dit artikel heeft wat te maken met #3 😉 Samen met woningcorporatie wonnen wij een Gold Award bij de Intranet Innovation Awards 2014. Supertrots zijn we op het behalen van dit resultaat. In dit artikel lees je het persbericht.

#5: Een nieuw sociaal intranet voor Bureau Jeugdzorg Rotterdam

Voor Bureau Jeugdzorg Rotterdam ontwikkelden wij een sociaal intranet. In dit artikel interviewen we communicatieadviseur Ingrid Harms, die eerlijk vertelt hoe het traject verliep en welke uitdagingen hierbij kwamen kijken. Daarnaast geeft Ingrid tips voor organisaties die nog aan de slag gaan met de implementatie van een nieuw sociaal intranet.

#6: Een kijkje Insite de gemeente Nijmegen

Voor de gemeente Nijmegen ontwikkelden wij het intranet ‘Insite’. In totaal duurde de implementatie ongeveer drie maanden, en projectleider Ingrid Ensing koos ervoor om geen content van het oude intranet over te zetten. Op Congres Intranet 2014 gaf Ingrid hierover een workshop. In dit artikel krijg je een kijkje Insite de gemeente Nijmegen.

#7: Het social intranet van de gemeente Groningen

Ook de gemeente Groningen werkt alweer geruime tijd met een social intranet. In dit artikel lees je een interview met Ina Bakker, hoofd communicatie-advies, die vertelt hoe het projectteam het intranet volledig heeft ‘gescrumd’.

#8: ENZO, het sociaal intranet van de gemeente Zoetermeer

ENZO, dat is de naam van het sociaal intranet van de gemeente Zoetermeer. Een van de eerste gemeenten in Nederland die ging werken met een sociaal intranet. Mieke Borgers-Roozen, gaf op Congres Intranet 2013 al een workshop over hun innovatieve intranet. In dit artikel vertelt Mieke je alles over de implementatie van ENZO.

#9: Intranet gemeente Veghel zorgt voor meer interactie

We blijven nog even in gemeenteland, want ook het artikel over IRIS, het intranet van de gemeente Veghel, staat in de top-10. De gemeente Veghel wist in korte tijd veel koppelingen te realiseren met bedrijfsapplicaties en heeft nog grote plannen. Lonneke Reuvers-Snellen vertelt je alles over het intranet.

#10: Embrace jaaroverzicht 2014

Heel bijzonder om dit artikel bij de best gelezen artikelen van het jaar te zien, want het is een artikel van december 2014. Erg leuk op gereageerd, op ons eigen Embrace jaaroverzicht 2014. Lees met ons mee!