Nieuws & Trends
08 januari 2018

De beste intranet artikelen van 2017

Auteur: Linn Helen Gundersen

Welke artikelen over intranet moet je echt een keertje doornemen? We hebben de top 10 meest gelezen blogs en artikelen van 2017 voor jou op een rijtje gezet. Laat je net als 7.466 andere professionals inspireren door deze case studies, trends en implementatie tips!

1# Belangrijkste interne communicatie trends voor het social intranet in 2017 [infographic]

Het is misschien geen verrassing: De belangrijkste interne communicatie trends voor het social intranet in 2017 is ons meest gelezen intranet artikel ooit! Begin 2017 deelden we de meest interessante trends voor interne communicatie die toepasbaar zijn op je sociaal intranet.

2# Insite de Gemeente Nijmegen

Hoewel het interview met Ingrid Ensing, senior strategisch adviseur Innovatielab bij Gemeente Nijmegen, voor het eerst werd geplaatst in 2014, blijft het een relevant verhaal. Elk jaar zien we dat dit interview mensen blijft inspireren.

3# Geef je social intranet een gezicht: Het succes van Jet

Rond Koningsdag 2017 werd dit artikel gepost op Frankwatching. Sindsdien is het meer dan 14 700 keer gelezen en bijna 600 keer gedeeld op social media! In dit artikel delen Paul Kouwenberg (webadviseur) en Irma van den Meijdenberg (communicatieadviseur) van zorginstelling Thebe de do’s en don’ts van een intranetimplementatie.

4# Samen @ work 1 social intranet voor 5 gemeenten

Een ander artikel die ieder jaar weer de top 10 belandt, is het interview met Anne Karsbergen, communicatieadviseur bij gemeente Oud-Beijerland, over hoe zij één intranet voor vijf gemeenten hebben geïmplementeerd.

5# Intranet voorbeelden: Hoe zorg je voor goed intranetdesign?

Nieuwsgierig naar de intranetten van andere organisaties? In dit artikel geven we je veel voorbeelden en tips over hoe je het intranet het beste kan designen! Wil je meer voorbeelden zien? Download dan het gratis ebook: Intranet design handboek.

6# Hoe onderzoek je wat medewerkers echt willen op het intranet?

Wat willen jouw collega’s echt op het intranet? Door met je collega’s te praten en door onderzoek te doen kom je erachter. In dit artikel leggen we vier verschillende onderzoeksmethoden uit, zodat jij sneller je collega’s wensen achterhaalt. Zo weet je precies hoe zij het beste ondersteund kunnen worden door het intranet.

7# Een nieuw intranet: hoe zet je de eerste stappen?

Beginnen met een social intranet lijkt misschien een moeilijke en grote verandering. Dat hoeft het niet te zijn! We helpen je in dit artikel met de eerste stappen, zodat het implementatieproces soepel zal verlopen.

8# Succesvol intranet: 4 voorwaarden voor het behalen van intranetdoelen

Via dit stappenplan gaat het jou lukken om je organisatiedoelstellingen te behalen met een social intranet. Van het opstellen van een goede intranetstrategie tot het meenemen van je managers, alles wordt tot in detail besproken in deze blog.

9# Hoe wordt het samenwerkingsplatform van GC A gebruikt? 

In 2016 begon data-analist Anne-Roos Bakker haar onderzoek naar hoe samenwerkingsplatformen daadwerkelijk gebruikt worden. In deze case vertelt Anne-Roos meer over hoe een samenwerkingsplatform in de zorg gebruikt wordt, en welke doelen behaald zijn. Spoiler alert: kennisdeling en samenwerking gaan als een speer! Wil je meer weten over het dagelijks gebruik van een social intranet in jouw branche? Download dan deze gratis infographic met feitjes en cijfers!

10# Je interne communicatie verbeteren: 7 handige tips

Goed aangepakte interne communicatie maakt organisaties sterker, efficiënter en productiever. We geven je in dit artikel 7 handige tips om je interne communicatie te verbeteren.

Wil je meer intranet artikelen lezen?

In 2017 hebben we 50 blogs en nieuwsartikelen gedeeld! Er zijn dus nogal wat artikelen die deze lijst net niet hebben gehaald. Onderstaande intranet artikelen wil je ook niet missen:

We hebben ook 5 nieuwe ebooks gepubliceerd in 2017! Lees bijvoorbeeld ‘Een digitale werkplek voor zorg‘, het ‘Intranet design handboek‘ of ‘Een social intranet voor de overheidsprofessional‘.