Overig
12 maart 2020

Edwin: “Ik zie mijzelf niet als verkoper, maar eerder als adviseur”

Helpen bij het maken van de juiste keuze

Acht jaar geleden begon ik bij Embrace en was ik het volledige salesteam. Inmiddels werk ik als accountmanager binnen een team van binnendienst-medewerkers, contractmanagers en andere accountmanagers. Dit werkt zoveel prettiger. Hierdoor kan ik mij meer focussen op waar ik de meeste energie van krijg: het geven van advies en het helpen van de potentiële klant bij het maken van de juiste keuze.

Veel buiten de deur

Als accountmanager ben ik met name bezig met het opvolgen van demo-opvragen en het organiseren van aanbestedingen. Hierdoor werk ik vaak zelfstandig buiten de deur en word ik daarbij perfect ondersteund door de binnendienst. Ik stel mezelf vaak voor als adviseur, omdat mijn rol als accountmanager heel inhoudelijk is. Hierdoor hoeft er geen consultant met mij mee op pad. Dit geeft mijn rol veel meer diepgang en daardoor is ieder gesprek met de klant weer anders en zoveel leuker.

Adviseren in plaats van verkopen

Voordat ik bij een organisatie aan tafel zit, is de keuze voor een sociaal intranet eigenlijk al gemaakt. Ik hoef dus niet meer alles op alles te zetten om ze te overtuigen van het aanschaffen van een sociaal intranet. Ik help de prospect vooral om een goede keuze te maken, waarbij ik laat zien welke voordelen Embrace als sociaal intranet met zich meebrengt. Daardoor voel ik mij misschien eerder adviseur dan een verkoper.

Trots op ons product

Het leukste vind ik dat ik een product mag verkopen waar ik honderd procent achter sta. Het is echt een goed product en ik ben er trots op. Dit merk ik ook bij onze klanten, ze zijn erg enthousiast en geven goede feedback. Ik heb ooit voor een bedrijf gewerkt waar ik niet volledig achter het product stond. Daar werd ik niet gelukkig van.

Prettige groepsdynamiek

Iets wat misschien ook uitzonderlijk is en wat heel goed bij mij past, is dat sales bij ons een teamprestatie is. Het team staat op de eerste plaats en we werken niet met sales gedreven, persoonlijke bonussen. Dit zorgt voor een andere dynamiek binnen het team, een dynamiek waar wij elkaar vooral helpen om samen succesvol te zijn.

Wil jij met mij samenwerken?

Ben jij een accountmanager en op zoek naar een rol met veel inhoud en afwisseling? Vind je het leuk om met (nieuwe) klanten mee te denken op het gebied van hun interne communicatie, het realiseren van digitale werkplekken en een sociaal intranet? Dan komen wij graag met jou in contact om te kijken naar de mogelijkheden!

Bekijk de vacature voor de functie van accountmanager bij Embrace hier.