Nieuws & Trends
08 juni 2015

Embrace gebruikersdag 16 juni Zaanstad

Op dinsdagmiddag 16 juni organiseren wij voor alweer de derde keer de Embrace gebruikersdag en deze keer zijn we te gast in Zaanstad. Op 25 november organiseerden we de vorige gebruikersdag, wat was het mooi om iedereen bij elkaar te zien en van elkaar te kunnen leren en ideeën uit te wisselen. Dat is wederom het doel, alleen hebben we op basis van jullie feedback het programma iets minder vol gemaakt.

Programma

12:30 – 13:00 lunch en ontvangst 

13:00 – 14:00 Inleiding en roadmap
Martijn trapt af met een inleiding en presenteert samen met productmanager Remco Rispens de roadmap van Embrace. Wat staat er nog op de agenda om te ontwikkelen? En hoe kun je als gebruikers zelf invloed uitoefenen op de roadmap. Daarnaast laat Remco zien wat er in de meest recente release is gerealiseerd en deelt hij hierbij tips en trucs.

14:15 – 15:15 Parallelsessies ronde 1

1. Social Task Management
Michiel Booij (Accolade) vertelt hoe Accolade met Social Task Management de front-office en de back-office verbonden heeft. Hierdoor kunnen klantvragen en afspraken via taken worden doorgezet naar collega’s in de organisatie en kan binnen deze taken eenvoudig worden gecommuniceerd via microblogberichten.

2. Een kijkje in de keuken bij onze techneuten
Jorik (developer en Scrummaster) geeft je een beeld van hoe een typische werkdag er uit ziet bij het productteam. Ook legt hij uit wat Scrum is en waarom wij met deze methode werken. Harold (developer) praat je bij over de laatste trends en mogelijkheden op het gebied van mobiel en de kansen die dit biedt voor Embrace. Wij houden er ook van om naar de toekomst te kijken. Wouter (support) heeft een (afstudeer)onderzoek gedaan naar gamification, een opkomende digitale trend waar je vast al eens over hebt gehoord. Wat voor toepassingsmogelijkheden op het gebied van gamification zijn er in de toekomst voor Embrace?

3. Workshop kennismanagement op het social intranet
Een interactieve workshop van Bart Verheijen (GuruScan) over kennismanagement. Kennis is meer dan informatie. Ook impliciete kennis zoals ervaringen, vaardigheden en attitude maken onderdeel uit van kennis. Maar hoe weet je nu wie welke kennis heeft? In deze interactieve workshop leer je over de theorie achter kennismanagement en pas je deze vervolgens toe in een praktijkcase. Ook laten we een preview zien van hoe dit wordt toegepast bij SPIE-ICS.

4. Video op het intranet
OmringTV is een televisiekanaal van en voor medewerkers van Omring. Tjitte Hogeterp (Omring) vertelt in deze sessie hoe zorgorganisatie Omring video inzet op het social intranet om beter aan te sluiten bij de behoeften van de gebruikers.

5. Nazorg en het meekrijgen van het management
Hoe betrek je gebruikers en het MT bij het social intranet? Na livegang van het social intranet is het traject niet afgelopen, het is pas een succes als het gebruikt wordt. Jean Piere Martens (Mixit) bespreekt in deze sessie mogelijkheden voor adoptie voor en na livegang van het social intranet. Hij geeft tips en deelt best practices.

6. Social intranet op je mobiel
Anita Huberts van Pantein vertelt hoe zij een mobiele versie van hun social intranet en producten en diensten catalogus implementeren. Inschrijven voor de parallelsessies kan via dit formulier.

15:30 – 16:30 Parallelsessies ronde 2

  1. Social Task Management
  2. Een kijkje in de keuken bij onze techneuten
  3. Workshop kennismanagement op het social intranet
  4. Video op het intranet
  5. Nazorg en het meekrijgen van het management
  6. Social intranet op je mobiel

16:30 – 17:30 Wrap up en borrel

Locatie en route
De gebruikersdag vindt dit jaar plaats in het mooie gemeentehuis van Zaanstad.

Stadhuisplein 100
1506 MZ Zaandam

De routebeschrijving vind je hier.