Nieuws & Trends
12 februari 2020

Embrace Hackathon 2020: #Levelup

Embrace Hackathon 2020: #Levelup

Wat was het een feest en wat zijn er mooie hacks bedacht, ontworpen en ontwikkeld. Afgelopen donderdag en vrijdag was het tijd voor de hackathon van Embrace – The Human Cloud. Tijd om als bedrijf een stapje omhoog te doen, tijd voor een #Levelup.

Van idee naar uitwerking in 30 uur

Veertien teams streden 30 uur lang om de felbegeerde overwinning. Wie kon binnen die tijd een project uit de grond stampen, uitwerken, in presentatievorm gieten en vervolgens in 2 minuten succesvol pitchen voor een kritische, maar rechtvaardige jury (alle Embrace-collega’s).

Wat is een hackathon?

Even voor een ieder die niet bekend is met het fenomeen ‘hackathon’. Bij een hackathon wordt er door teams met leden uit verschillende disciplines in zeer korte tijd een oplossing bedacht voor verschillende casussen. Deze casussen kunnen door de teamcaptains worden aangedragen of door een bedrijf of organisatie.

Aan creativiteit geen gebrek

Voorafgaand aan de hackathon zijn er maar liefst 18 ideeën aangeleverd. Voor een efficiënte indeling van de teams hebben we er – met pijn in het hart – 4 van moeten slachtofferen. Aan de creativiteit van de indieners lag het in ieder geval niet.

Inmiddels zullen jullie wel benieuwd zijn aan welke ideeën er tijdens de hackathon is gewerkt. Hier volgt een korte opsomming:

  • Team ‘Managed Content’: ging voor een nieuwe indeling van de managed content op ons eigen intranet: een duidelijke structuur, informatie beter vindbaar maken en de toekomstige beheermogelijkheden organiseren.
  • Team ‘Styleguide’: onderzocht de verbetermogelijkheden van onze Shared Component Library. Is het tijd voor een nieuwe tool? En zo ja, welke?
  • Team ‘Tijdlijn’: ging op zoek naar de tijdlijn van de toekomst. Hoe kunnen we content in Workspace op een vernieuwende manier aanbieden?
  • Team ‘Integratie Workspace & Customers’: zocht naar oplossingen om de kennis, de werkwijzen en de processen van deze twee Embrace-producten (Workspace en Customers) beter met elkaar verbinden.
  • Team ‘Log to the Max’: werkte aan een meer laagdrempelige en toegankelijke vastlegging van processen binnen de applicatie ‘EasyMatch’.
Embrace Hackathon 2020 uitleg
  • Team ‘De Bouwers’: ontwierp en maakte een prachtige cradle-to-cradle bar voor het nieuwe kantoor in Best.
  • Team ‘Samen de HUMAN Cloud’: maakten een jaarplan om Embrace nog meer Human te maken. Elkaar nog beter leren kennen, gezamenlijke activiteiten voor het goede doel organiseren en een jaarcompetitie vol met sport voor fitte en blije collega’s.
  • Team ‘Echt nagemaakt ERP-systeem’: ontwikkelde een nagenoeg echt ERP-systeem, waarmee het mogelijk wordt om Umbrella meer waarheidsgetrouw op de proef stellen gedurende het testen.
  • Team ‘PowerBI-widget’: werkte aan een widget waarmee het mogelijk is om PowerBI-data op een simpele, maar duidelijke manier te presenteren binnen het dashboard.

Zinderende finale

Nadat ieder team zijn project had gepitcht, was het tijd om te stemmen. Het stemverloop was voor het publiek live te volgen op een groot scherm. Vele teams hebben in ieder geval voor een moment aan de leiding gelegen. Uiteindelijk werd het een nek-aan-nekrace tussen team ‘STT’ en team ‘TIM Killer’. De laatste ging er met de winst – en dus met de felbegeerde prijs – vandoor. Wat was de prijs? De ultieme lampen-hack: een Philips Hue Starter Kit.

Wat gaat er gebeuren met al deze mooie ideeën?

De hackathon is jammer genoeg voorbij, maar dat betekent zeker niet dat de projecten – waar bloed, zweet en tranen in zijn gaan zitten – op de plank komen te liggen. Een aantal projecten zijn inmiddels al doorgevoerd. In andere, meer compliceerde projecten moet nog wat meer ontwikkeltijd worden gestoken. Hiermee kunnen we Embrace – zowel voor de medewerkers, als voor de klant – naar een hoger niveau tillen. Level-up geslaagd: Embrace +1.

Wil jij deelnemen aan onze volgende Hackathon? Neem een kijkje bij onze vacatures!