Nieuws & Trends
01 december 2014

Embrace jaaroverzicht 2014

December, traditiegetrouw de maand om even terug te blikken op het afgelopen jaar. Je kunt geen krant openslaan of je vindt jaaroverzichten met het nieuws van 2014, de mooiste sportmomenten (Van Persie als de flying Dutchman?), de beste muziek, de meest succesvolle Netflix-series, de leukste tweets, noem maar op.

Ons eigen Embrace jaaroverzicht!

Omdat ook wij van dergelijke jaaroverzichten houden, besloten we dit jaar om er zelf eentje te maken. Dus maakten we, heel social, een page aan op onze eigen Embrace-omgeving en vulden collega’s maand voor maand in wat de meest memorabele Embrace-momenten van dit jaar waren.

Wat is er een hoop gebeurd dit jaar! Lees met ons mee, in ons eigen ‘jaaroverzicht’.

Januari

Nieuwe projectontwikkelaar Willem

We begonnen het nieuwe jaar meteen goed. Nieuwe collega Willem Struiksma, .NET developer, versterkt het Embrace implementatieteam.

Intranet gemeente Nijmegen

Begin januari ging iNsite live, het social intranet van de gemeente Nijmegen. Wat Nijmegen uniek maakt, is dat ze slechts drie maanden hebben gedaan over het project (van handtekening tot livegang) en dat ze geen content van het oude intranet hebben overgezet.

Helaas ging niet alles voorspoedig, we hadden te maken met performance problemen op de dag dat we officieel live zouden gaan, erg balen! Uiteindelijk pakten deze problemen niet eens zo heel verkeerd uit, er was sprake van een soort soft launch. Een week later konden we gelukkig wel volledig live.

Intranet gemeente Utrechtse Heuvelrug

In 2013 werden de contacten gelegd met SIMgroep, doordat wij elkaar steeds vaker tegenkwamen. We besloten met elkaar te gaan samenwerken. Eind januari ging de tweede co-creatie live, het nieuwe intranet Samen@Work van de gemeente Utrechtse Heuvelrug.

Social media

Oh ja, en we begonnen het jaar met iets meer dan 400 Twitter-volgers op ons twitteraccount @EmbraceSBS. Op het moment van schrijven (half december), hebben we dat aantal in ieder geval ruim weten te verdubbelen. Dank allen voor het volgen! Ook in 2015 gaan we weer proberen relevante content rondom het thema ‘social intranet’ met jullie delen.

Februari

Nieuwe collega’s

Ook in februari begonnen we de maand met een aantal nieuwe collega’s.

Allereerst Jos Koek. Jos werkte circa 15 jaar voor Clockwork: eerst als ontwikkelaar, later als projectmanager en servicemanager. Bij Embrace is hij nu als projectmanager niet meer weg te denken.

Een paar dagen later komen studenten Human Technology Kevin van Ravenswaaij en Samir Yekhlef het team versterken. Zij hebben tijdens hun stage bij Embrace onderzoek gedaan naar veranderingen in het pakket die de participatie op het platform bevorderen. En beiden zijn niet bij ons weg te slaan. Inmiddels voert Samir zijn afstudeeronderzoek uit en is Kevin part-time aan de slag als consultant.

Intranet BAR-gemeenten

In deze maand ging weer een gezamenlijk project met SIMgroep online, namelijk het intranet voor de BAR-gemeenten: de gemeenten Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk.

Microsoft Gold Partner in Application Development

Eind deze maand werden we door Microsoft gecertificeerd als Gold Partner in Application Development, een geweldige waardering voor het team ontwikkelaars! SharePoint-ontwikkelaar Cor Eikelenboom laat hier trots het bijbehorende beeldje zien:

Nieuwe opdrachten

De maand februari stond verder in het teken van keihard aan meerdere projecten tegelijk werken. De meeste opleveringen stonden gepland in mei en juni, daarover dus straks meer 😉

Maart

Embrace was in 2014 wat opleveringen betreft booming, maar was daarnaast ook volop babybooming. Collega Paul Goedhart trapte af, door op 8 maart vader te worden van dochter Thara.

Ons eigen boek!

In de eerste maanden van het jaar waren we ontzettend hard aan de slag met het schrijven van een boek! Want, een boek over social intranet, dat was er nog niet in Nederland. In 2013 gaven we al een klein boekje uit ‘In 7 stappen een succesvol social intranet’, wat meer dan 1000x werd gedeeld op social media. Door het succes, besloten we om dit boekje wat uit te breiden. Om een meer dan 100 pagina’s tellend boek te schrijven was vooraf niet helemaal gepland, maar de auteurs Remco, Martijn, Frank, Koen en Hilda bleken niet meer op te houden met schrijven 😉

Op 18 maart was het dan zo ver, niet geheel toevallig tijdens Congres Intranet, en brachten we ons boek ‘Een succesvol social intranet in een snel veranderende wereld’ officieel uit. Je kunt ‘m helemaal gratis downloaden, maar je kunt ‘m ook bestellen via Bol.com. Wel snel zijn, want van de 2000 bestelde exemplaren hebben we er nog maar 2 doosjes over…

Congres Intranet

En zoals net al vermeld, ook dit jaar waren we weer aanwezig op Congres Intranet. We waren aanwezig met een grote stand en twee van onze klanten waren gevraagd om een (volgeboekte!) break-out sessie te houden: Ingrid Ensing van de gemeente Nijmegen en Hiltsje Rinsma van woningcorporatie Accolade.

Frankwatching

En ook op Frankwatching waren we deze maand zichtbaar, collega Hilda schreef het artikel ‘Een succesvol social intranet inrichten: hoe ga je om met content?’.

Intranet samenwerkingsverband gemeenten Hoogeveen en De Wolden

Ook hadden we deze maand weer een oplevering. Het intranet van het samenwerkingsverband van de gemeenten Hoogeveen en De Wolden ging online.

Evaluatie Mijande Wonen

Onze allereerste klant, woningcorporatie Mijande Wonen, is nu alweer 3 jaar online met hun social intranet. Zij hielden deze maand een gebruikersonderzoek en voor ons was dat natuurlijk erg interessant om te lezen en te kijken hoe we het intranet weer verder kunnen verbeteren.

Afscheid collega Oscar

Er is een tijd van komen, en er is een tijd van gaan. Helaas was eind deze maand de laatste werkdag van collega Oscar. In verband met gezinsuitbreiding kiest Oscar voor een baan op 5 minuten fietsafstand van zijn woning in Drachten, in plaats van de dagelijke autorit en drukte langs het Julianaplein. Balen voor het Embrace productteam!

April

Evenementen, o.a. Social Now

Begin april waren wij aanwezig op het tweedaagse event ‘Social Now’, waar verschillende experts hun visie deelden en verschillende (internationale) leveranciers hun software presenteerden. Wij waren de enige Nederlandse leverancier die aanwezig was. Voor Frankwatching schreven we een verslag van Social Now.

Oh ja, en je kon ons deze maand ook lezen op de persoonlijke blog van Marketingfacts-oprichter Marco Derksen.

Daarnaast waren we deze maand te vinden op de Techdays en organiseerden we zelf twee kennissessies over projectmanagementmethodiek Scrum, met gastspreker Rik Stevens van Bol.com.

Escrow

Niet een heel sexy onderwerp, maar wel een must om gewoon goed geregeld te hebben: we hebben deze maand onze software gedeponeerd en gecertificeerd.

Scrum

We werken al een tijdje volgens de projectmanagementmethodiek Scrum en we werkten intern nog altijd met een good old scrumboard. Daarvan namen we deze maand afscheid en gingen we over op de ScrumTV.

Gebruikersdag

De maand april was ook de maand van de allereerste Embrace gebruikersdag. We organiseerden de gebruikersdag op locatie van de gemeente Utrechtse Heuvelrug.

Jubileum!

Tot slot een jubileum, productontwikkelaars Jeroen en Freddy waren deze maand alweer tien jaar bij ons in dienst! Mooie mijlpaal heren!

Mei

Babynieuws

Ook de maand mei begonnen we met babynieuws. Op 4 mei werd Mats geboren, de (tweede) zoon van .NET developer Wouter Nijenhuis.

Heuristieke evaluatie Embrace

We werken veel samen met de opleiding Human Technology van de Hanzehogeschool Groningen. Het afgelopen jaar hebben wij drie stagiaires van de opleiding mogen verwelkomen, waarvan twee nu ook bij ons werkzaam zijn. Collega Kevin van Ravenswaaij heeft deze maand een zogenaamde heuristieke evaluatie van Embrace uitgevoerd, om de gebruiksvriendelijkheid van het pakket nog verder te verbeteren. We hebben de aanbevelingen meteen verwerkt in de nieuwste release. Top!

Releases

We waren de maand onder ander druk bezig met het releasen van Embrace versie 1.5. Plegt-Vos was de eerste klant die overging. En de gemeente Groningen was dusdanig blij met de nieuwe release, dat we chocolade voor het hele team kregen. Dank!

Noordelijk Intranet Symposium

Deze maand waren wij wederom aanwezig op het Noordelijk Intranet SymposiumDirkje de Vries van de gemeente Súdwest-Fryslan vertelde waarom zij hebben gekozen voor een social intranet en gaf de aanwezigen een kijkje achter de schermen. Daarnaast gaf Hilda een sessie over hoe om te gaan met content op een social intranet.

Intranet Inspiratiemiddag

Van dezelfde organisator, Alex van Schooten, zijn de Intranet Inspiratiemiddagen. Hier waren onder andere Mieke Borgers-Roozen van de gemeente Zoetermeer en Martine Brommer van Omring uitgenodigd om te spreken over hun social intranet.

Oplevering social intranet ‘Pluk’

Deze maand leverden we ook het social intranet ‘Pluk’ op, van woningcorporatie Accolade. Hierin iets nieuws, we koppelden namelijk de KCC-oplossing Umbrella aan Embrace. Accolade maakt een transformatie van een lijnorganisatie naar een procesorganisatie. We implementeerden het zaakgericht werken in de vorm van ‘Social Task Management’. Deze integratie van het primair proces in een social intranet is behoorlijk innovatief, maar over de later dit jaar gewonnen award hebben jullie vast al wat gehoord 😉

Q-overleg eindigt in sloot

Ieder kwartaal hebben we een zogenaamd Q-overleg, waarin we de hele middag met alle collega’s bij elkaar zitten. Voor de rest overleggen we, hoe kan het ook anders, vooral via ons eigen Embrace intranet. Na afloop van het Q-overleg, gingen wij nog kanoën. En wat bleek, onze intranethelden waren niet bepaalde kanohelden…

Juni

Nieuwe collega: Harold Harkema

Ook de maand juni startten we met een nieuwe collega. Harold Harkema, .NET developer, versterkt het Embrace productteam. Harold werkte voorheen bij Clockwork en bij ATOS. Hij heeft bewust gekozen voor het werken in een organisatie met een grote groep .NET developers, vanwege de aanwezige kennis en het sparren met collega’s.

Intranet gemeente Veghel

Begin juni ging het intranet van de gemeente Veghel online! Het gaat om een social intranet op basis van Embrace, waarbij SIMsite wordt gebruikt als achterliggend CMS en waarbij er een koppeling met SharePoint is gerealiseerd. Ook hebben we gekoppeld met Exchange en Lync om beschikbaarheid van collega’s meteen op het intranet te tonen. Ondanks de vele koppelingen is dit intranet in korte periode online gegaan. Projectleider Lonneke vertelt je er meer over!

Intranet woningcorporatie Elkien

Ook woningcorporatie Elkien werkt sinds deze maand met een social intranet op basis van Embrace en SharePoint. Zij werkten al met een door ons ontwikkelde vergadermodule. Ook hun fusiepartner woningstichting De Wieren sluit aan op het platform.

Intranet gemeente Huizen

Juni was wel de maand van de opleveringen, want ook de gemeente Huizen ging deze week online. De gemeente Huizen werkt met een combinatie van Embrace en gebruikt als CMS SIMsite. Op dit moment heeft de gemeente net een gebruikersonderzoek uitgevoerd om te kijken wat wensen zijn qua doorontwikkeling. Dit heeft de gemeente gedaan op basis van vier peilers: Samenwerken, Techniek, Inhoud en Gebruik.

Intranet De Meent Groep

Ook het nieuwe social intranet van De Meent Groep ging deze maand online. De Meent Groep is de overkoepelende stichting van MEE Noord Limburg, MEE Midden Limburg, MEE Noordoost Brabant, MEE regio ’s Hertogenbosch en MEEregio Tilburg. De ambitie is om tevens met externen op het platform te gaan samenwerken.

Intranet gemeente Wijchen

Druk, druk, druk dus, want ook de gemeente Wijchen ging deze maand online met hun nieuwe intranet. Ook deze gemeente werkt met de combinatie van SIMsite en Embrace. Het intranet heeft als naam gekregen: Wijchipedia. De naam zegt het al, het moet vooral een platform zijn waar collega’s veel kennis kunnen vinden en met elkaar kunnen samenwerken.

Fietsen voor het goede doel

Collega Erik Drijfhout wilde minimaal 1000 euro bijeen krijgen voor de stichting Fiets voor een Huis en organiseerde allerlei activiteiten voor collega’s om ze geld af te troggelen 😉 Zo fietsen we (en de wat mindere fietshelden gingen op de motor of in de oldtimer) op een mooie zaterdag van de vestiging in Groningen naar de vestiging in Sneek, ruim 80km. We waren dusdanig enthousiast, dat we deze maand ook onze eigen wielerkleding hebben besteld.

Getrouwd!

We sloten de maand af met een feest. Front-end developer Jan-Willem trouwde eind juni met zijn Joke. En ook in 2015 kunnen wij weer babynieuws verwachten, want inmiddels is bekend dat zij begin volgend jaar hun eerste kindje mogen verwelkomen.

Juli

Wieger 10 jaar in dienst!

Alweer 10 jaar is hij bij ons werkzaam, Wieger Jonker. Hij begon als developer, ging steeds meer richting de consultancy en is nu fulltime werkzaam als consultant.

Intranet Omnia Wonen

Op de eerste van de maand ging het nieuwe intranet van Omnia Wonen live. Dit is echt ‘think big, act small’ in de praktijk, want we lanceerden een vrij basis versie. Terwijl de plannen groots zijn. In de volgende fase realiseren we onder andere koppelingen met Umbrella, ShareWorx, Lync en Umbraco.

Goede stagebeoordelingen voor Kevin en Samir

Een spannende maand voor stagiaires Kevin en Samir, zij kregen deze maand hun stagebeoordeling. Wij waren heel tevreden en gelukkig was de opleiding dat ook, hun stage is namelijk beoordeeld met een 8,5! Inmiddels werkt Kevin bij ons als consultant en is Samir bezig met zijn afstudeeronderzoek.

Samenwerking met SIMgroep

Zoals je hiervoor al op de tijdlijn ziet, werken we nu een tijdje samen met de SIMgroep. Deze maand bezegelden we onze samenwerking. Leuk ook om te zien dat het in de media werd opgepakt en dat zelfs Computable er aandacht aan heeft besteed!

In de media

En we waren niet alleen in de media te lezen over onze samenwerking met SIMgroep, ook in het Noorden bleef het niet onopgemerkt dat wij stevig aan de weg timmeren! Martijn werd geïnterviewd door zowel het Dagblad van het Noorden als de Leeuwarder Courant.

Intranet SHL-groep

De Stichting Huisartsen Laboratorium in Etten-Leur, oftewel de SHL-groep, ging deze maand online met hun social intranet. Leuk om te vermelden dat we projectleider Mathilde via social media hebben leren kennen, dus altijd gaaf als dit binnen een jaar leidt tot een nieuw social intranet!

Babynieuws

Tot slot weer babynieuws, productmanager Remco Rispens werd eind deze maand vader van zoon Samuel.

Augustus

Vakantie

“Remco? Heb jij nog iets te melden over de maand augustus? Hij is nog helemaal leeg in deze page…”
“Nee, toen was ik luiers aan het verschonen”
“Frank? Heb jij nog iets te melden over de maand augustus?”
“Nee, toen was ik met vakantie”
“Wieger? Heb jij dan iets gedaan in augustus?”
“Nee, ik was toen met vakantie en daarna ziek”
“Koen? Jij dan?”
“Nee, ik was ook met vakantie….”
“Fred?”
“Ik had ook vakantie”
“Jeroen? Harold? Roelof? Jorik? Wouter? Peter? Echo?”

Kortom, augustus was voor ons een vrij rustige maand. Veel collega’s, maar ook klanten waren deze maand met vakantie.

Afstudeerstage

Vakantie of niet, Samir Yekhlef is een gemotiveerde student. Hij begon in deze maand met zijn afstudeerstage bij Embrace. Samir gaat voor ons onderzoeken hoe we de user interface van Embrace kunnen aanpassen aan organisaties met 15.000 gebruikers en meer.

Mobiele website

De developers uit het productteam die niet op vakantie waren, gingen aan de slag met onze mobiele website. We hadden al een App, voor Apple en voor Android, maar we wilden graag nog een aparte mobiele website. Om de gebruiker op mobiel een zo optimaal mogelijke gebruikerservaring te bieden, op maat. Deze maand rolden we de mobiele versie uit naar verschillende kritische collega’s, die vast gingen testen. De mobiele versie zou later verschijnen in Embrace release 1.7.

Kick-off gemeente Zeist

Eind augustus ontmoetten we de Powerpuff Girls bij de allereerste sessie bij de gemeente Zeist. En de Powerpuff Girls pakten door! Eind november, dus slechts drie maanden later, ging het intranet van de gemeente Zeist live.

Performancetest Embrace

We onderwierpen Embrace aan een performancetest. Niet dat de oude versies niet goed performden, maar we wilden in de nieuwste release toch ook weer stappen maken op dit vlak. In de grafiek hieronder zie je hoe Embrace versie 1.7 (de gele lijn) presteert ten opzichte van eerdere versies. Stukken sneller dus!

September

Hele drukke maand!

September was weer een ‘normale’ maand. Klanten en collega’s weer terug van vakantie, dus bomvolle agenda’s. Veel project kick-off’s, inventarisaties, trainingen en workshops. Onder andere voor de Omgevingsdienst Regio Nijmegen, gemeente Lansingerland, gemeente Valkenswaard, gemeente ZeistSPIE-ICS, Pantein, Acantus Groep, Gezondheidscentrum Asielzoekers, Rolf Groep, noem maar op. De meeste opleveringen staan natuurlijk gepland voor het einde van het jaar, dus september en oktober zijn wel de drukke maanden waarin het voorbereidende werk plaatsvindt.

Maar..met een gouden randje

Eind deze maand hoorden we namelijk dat we een Gold Award hebben gewonnen bij de Intranet Innovation Awards 2014! Wauw, wat zijn we supertrots en wat een geweldige waardering voor het team! We hebben de award gewonnen met het intranet, in combinatie met het KCC van Umbrella, wat we hebben gerealiseerd met woningcorporatie Accolade. De award is gewonnen in de categorie ‘Core Intranet’, wat betekent dat het intranet op een optimale manier is geïntegreerd binnen de organisatie.

Corporatieplein

Ook leuk gepland, want de dag na de bekendmaking stonden we op de beurs ‘Corporatieplein’. Hier vertelden we passanten natuurlijk graag over onze verse award en lieten we een demonstratie zien van het proces 😉

Nog meer goed nieuws

Zoals we al eerder zeiden, Embrace was dit jaar ook babybooming. Projectmanager Jos Koek werd deze maand vader van dochter Hiske.

Personeelsuitje

Toevallig hadden we een paar dagen na het awardnieuws een personeelsuitje gepland. Mooi moment om de award met z’n allen te vieren! We werden ’s avonds opgesloten in de gevangenis van Veenhuizen, waar we we in het donker weer moesten zien te ontsnappen richting Norg, strenge bewakers daarbij ontwijkend of omkopend met geld….

Oktober

Remco 10 jaar in dienst

Sinds 1 oktober 2004 is hij werkzaam bij ons, Remco Rispens! Hij begon als developer en groeide via consultant door naar de functie van productmanager bij Embrace. Op naar de volgende 10 jaar!

Nóg een baby

Op 5 oktober werd Loïs geboren, de tweede dochter van collega Edwin Cnossen. Voor Edwin was het nog flink aanpoten om de verbouwing van zijn nieuwe woning in Sneek af te ronden voor de komst van zijn tweede dochter!

Hartmanevent

Naar aanleiding van onze gewonnen award, nodigde Erik Hartman ons uit om aanwezig te zijn op het Hartmanevent. Hiltsje Rinsma van Accolade mocht een ‘Best Practice’ verzorgen over het social intranet van Accolade. Voor Frankwatching schreven we een artikel over het Hartmanevent.

Releases, releases, releases

Deze maand kwam Embrace versie 1.7 uit. Leuk om te melden dat het (awardwinning) Social TaskManagement nu voor iedere klant beschikbaar is. En daarnaast de mobiele versie en nog een hoop andere features. We begonnen deze maand met het inplannen van verschillende releases.

Heel hard werken

Verder werkten we deze maand ontzettend hard aan geplande implementaties in november en december. Onder andere voor de gemeente Veere, gemeente Cuijk, de Rolf Groep, SPIE-ICS, de gemeente Valkenswaard, Omnia Wonen en Acantus. Daarover in de volgende maanden meer…

6500 euro naar het goede doel!

Overdag heel hard werken, ’s avonds kwamen we in actie voor het goede doel. Concept7 organiseert jaarlijks de Concept7FutsalCup, waar wij vaste deelnemer zijn. Dus computer uit, zaalvoetbalschoenen aan (of mascottepak aan) en aan de bak! Helaas hebben we niet gewonnen, maar we waren wel mooi het team met de meeste mascottes 😉

Samen met de andere Noordelijke Internetbureaus haalden we 6500 euro op voor het goede doel, dit jaar de Ronald McDonald Hoeve in Beetsterzwaag. Geweldig om aan mee te doen!

November

November, de eerste maand bomvol opleveringen. Naast opleveringen, was de maand ook vol met evenementen.

Presentatie Intranet Innovation Awards in Londen

We begonnen de maand namelijk in Londen. We mochten presenteren tijdens het Intranettersevent, dat deze editie speciaal in het teken stond van de Intranet Innovation Awards. Alle Europese Awardwinnaars waren aanwezig. Na afloop van onze presentatie kregen we onze award overhandigd door Martin White.

In de media

Richard Hare, organisator van de Intranettersbijeenkomsten, maakte een mooie Storify van de dag. En altijd stoer als Sam Marshall aandacht aan je besteed op zijn blog ‘Innovatieve Intranetten in 2015’.

Cascadis congres

Lang om bij te komen hadden we niet, want een dag later stonden we alweer op het Cascadis Congres. Collega Koen hield hier een presentatie over (social) intranet als onderdeel van het bedrijfsproces.

Dan, de opleveringen.

Spie PLUS

We begonnen de maand met de livegang van Spie Plus, het social intranet van Spie-ICS. Binnen Spie-ICS zijn circa 400 monteurs op allerlei locaties werkzaam, Spie-ICS wilde graag interactie en samenwerking binnen de organisatie stimuleren. Er is erg veel kennis intern in huis, waarom niet delen? Daarnaast wil Spie-ICS innoveren, al dan niet samen met de klant. Daarom is de organisatie gestart met de Social Business Expeditie, waar het social intranet ook deel van uitmaakte. Begin november ging het intranet live en de eerste statistieken zagen er erg goed uit, ook van collega’s op locatie!

Intranet gemeente Valkenswaard

Op dezelfde dag ging ‘Valkie Talkie’ online, het social intranet van de gemeente Valkenswaard. Ruim 150 medewerkers van de gemeente Valkenswaard zaten op de dag van lancering in het theater tegenover het gemeentehuis, waar de gemeentesecretaris, de burgemeester, de projectgroep en collega Koen Wemmenhove ze meer informatie gaven over het nieuwe social intranet. Dit social intranet moet een bijdrage gaan leveren aan de toekomstvisie van de gemeente om een meer dynamische gemeente te worden.

Intranet gemeenten Cuijk, Mill en Grave

Ook het gezamenlijke social intranet van de gemeenten Cuijk, Mill en Grave ging deze maand online. Buschauffeur Leo verbindt als communitymanager de collega’s van de drie gemeenten op het intranet. Het intranet heeft dan ook de naam Buslijn 92 gekregen, naar de naam van de buslijn die de drie gemeenten ook fysiek met elkaar verbindt. Dit project hebben wij gerealiseerd samen met SIMgroep.

Intranet de Rolf groep

De twee bedrijven KG & Rolf (Totaalleverancier kinderopvang & basisonderwijs) en QL-ICT (Allround onderwijs ICT partner) zijn met elkaar gefuseerd. Op de dag van lancering van hun nieuwe naam (De Rolf groep) en huisstijl, werd ook het nieuwe intranet, genaamd ‘Onder Ons’ gelanceerd. Om de medewerkers te informeren over het nieuwe intranet en de nieuwe naam bekend te maken (waar collega’s op konden stemmen), maakten ze deze video:

Intranet gemeente Zeist

Eind deze maand ging het nieuwe intranet van de gemeente Zeist online. Het intranet is op basis van SharePoint, Umbraco en Embrace. Leuk om te melden dat de gemeente een speciaal e-mailadres hadden voor vragen, maar deze inbox is nog steeds leeg. Communicatie en vragen gingen gelijk via het intranet.

Gebruikersdag gemeente Zeist

Een dag na de lancering van het nieuwe intranet, was de gemeente Zeist gastheer van de Embrace gebruikersdag. Wat een prachtige locatie! Op de gebruikersdag deelden we onder meer de roadmap, gaven we aan hoe organisaties invloed kunnen uitoefenen op de roadmap en organiseerden we verschillende workshops. Daarnaast was de gebruikersdag ook een goed moment om met verschillende organisaties in gesprek te gaan: ‘Hoe hebben jullie de lancering gedaan?’, ‘Wat doen jullie met content?’, ‘Hoe stimuleren jullie participatie?’ of ‘Hebben jullie ook een koppeling met een DMS en waar moet je op letten?’.

December

Weer een nieuwe collega!

We begonnen ook de maand december met een nieuwe collega. Robin Scheper begon op 1 december met zijn nieuwe baan bij het Embrace implementatieteam. Robin woonde en werkte voorheen in Amsterdam, maar is nu weer terug in het Noorden. Inmiddels is Robin samen met zijn collega’s bezig met de implementatie van het social intranet voor Pantein.

Pantein

Over Pantein gesproken, we zijn deze maand druk bezig met de laatste sprint. Voor wie Pantein nog niet kent, zorginstelling Pantein bestaat uit: Maasziekenhuis Pantein, Thuiszorg Pantein en Zorgcentra Pantein. Pantein heeft het meest brede zorgportfolio van Nederland: een ziekenhuis, verpleeg- en verzorgingshuizen, kraamzorg en alle mogelijke vormen van thuiszorg.

Pantein is al druk bezig met het plaatsen van content op het social intranet. In januari staat de livegang gepland.

Gemeente Zaanstad

Deze maand zijn we begonnen met het grafisch ontwerp en het geven van enkele trainingen voor onze nieuwe klant, de gemeente Zaanstad. Het grafisch ontwerp is met veel enthousiasme ontvangen. Intern is de gemeente bezig met een gebruikersonderzoek, waarbij persona’s worden opgesteld.

QuaRijn

QuaRijn is een zorginstelling met woonzorgcentra en woonzorgcomplexen in de gemeenten Bunnik, Rhenen, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal en Wijk bij Duurstede en een Kennis en BehandelCentrum in Doorn en in Veenendaal. Bij QuaRijn werken zo’n 1200 medewerkers en 600 vrijwilligers.

Deze maand startten we met de project kick-off voor het nieuwe intranet van QuaRijn, wat al begin januari live gaat! In de eerste fase krijgt QuaRijn een intranet met personeelsinformatie en nieuws, later wordt dit uitgebreid met alle interactieve componenten.

Doorontwikkeling Embrace

Tijdens de gebruikersdag presenteren wij altijd onze roadmap. Embrace is een product wat dagelijks verder wordt doorontwikkeld, met ongeveer ieder kwartaal een nieuwe release. Deze release is voor alle klanten beschikbaar.

Nieuw is dat ook onze klanten invloed kunnen uitoefenen op de roadmap. Dit doen wij via de online gebruikersgroep (hier kunnen gebruikers wensen indienen). Naar aanleiding van alle gebruikerswensen organiseren wij een stemronde. De stemronde is deze maand van start gegaan en met groot enthousiasme ontvangen!

Gemeente Epe

Ook voor de gemeente Epe mogen wij een social intranet leveren. We zijn in december gestart met de ontwikkeling, en ook hier gaan we in januari al live!

Gemeente Lansingerland

Voor de gemeente Lansingerland zijn wij al iets langer bezig. De maand december is de laatste testronde, we gaan in januari live. Dit project doen we samen met SIMgroep.

Acantus groep

Het huidige intranet van Acantus was inmiddels acht jaar oud (Ik weet dit nog heel goed, ik ben zelf namelijk mijn loopbaan ooit begonnen bij Acantus, en ben projectleider van het intranet geweest ;)) en was nog vrij traditioneel en toe aan vernieuwing. Voor Acantus kregen wij de opdracht om een nieuw social intranet te ontwikkelen. Het nieuwe intranet is halverwege de maand december live gegaan!

Eindejaarsbijeenkomst

De bekende eindejaarsquiz/kerstborrel, collega’s wachten er het hele jaar met spanning op. Het team van projectleider Ruurd Molenaar ging er dit jaar met de winst vandoor. Wil je een impressie? De foto’s staan op onze Facebookpagina.

Tot slot

Je bent helemaal tot het einde van deze pagina gekomen, een hele prestatie 😉 Namens alle medewerkers van Embrace wensen we jullie fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar! Wij werken dit jaar door tot en met de 24e, daarna genieten de meesten van ons even van een paar dagen vrij.

Tot op 2 januari!