Congressen & Activiteiten
24 februari 2016

Embrace op Congres Intranet 2016

Ook dit jaar weer staan we op Congres Intranet. Het event voor iedereen die betrokken is bij intranet en de ontwikkeling van de digital workplace. Laat je binnen 1 dag helemaal bijpraten door experts en ervaringsdeskundigen over waar social intranet nu staat. EmbraceSBS is hoofdsponsor van het congres en pakt zoals jullie van ons gewend zijn flink uit. Dit jaar kun je bij ons natuurlijk terecht voor live demo’s van onze oplossing maar je gaat ook met 1 van onze twee boeken over social intranet naar huis. Daarnaast werken we dit jaar samen met onze partners Mixit en SIM. Samen met hen organiseren we drie inspirerende break-outsessies.

Break-out #1: Een social intranet met stadskarakter

De gemeente Rotterdam was toe aan een nieuw intranet, een sociaal intranet. Het moest eenvoudig en overzichtelijk zijn: in lijn met het karakter van de stad. Bij Rotterdam betekent dat helder, nuchter en gericht op praktisch gebruik. Een modern platform dat intuïtief werkt voor de 11.000 bij de gemeente werkzame ambtenaren. Niet alleen de vormgeving, maar ook de implementatie moest typisch Rotterdams zijn. Mouwen opstropen dus en gaan. Benieuwd naar het resultaat? Laat je dan inspireren door deze presentatie van Petra Berrevoets, adviseur corporate digitale media van de gemeente Rotterdam.

Break-out #2: Keep it simple: eerste stap sociaal intranet bij Eiffel

EIFFEL is een bekend consultancybedrijf uit Arnhem met ruim 500 professionals in dienst. Het oude SharePoint internet diende vervangen te worden en dat binnen een beperkte tijd. Op 1 januari 2016 is een nieuw intranet live gegaan. Op basis van Embrace/Umbraco is er een standaardoplossing neergezet waar ook een mobiele variant is gelanceerd voor alle medewerkers (iOS, Android en Windows Phone). Jelmer de Zwart en Anne Broekman van Eiffel vertellen over hun ervaring, voorbereiding, keuzes en communicatie om in een korte tijd deze eerste release neer te zetten. Eiffel gaat in 2016 de omgeving doorontwikkelen naar een Digitale Werkplek.

Break-out #3: Van zenden naar delen: een sociaal kennisplatform voor zelforganiserende zorgteams

Gezondheidscentrum Asielzoekers (GC A) is verantwoordelijk voor de huisartsenzorg aan alle asielzoekers in Nederland, een dynamische omgeving met meer dan 90 locaties met zelforganiserende zorgteams. GC A is begin 2015 gestart met het social intranet Embrace om met name zelforganiserende zorg mogelijk te maken middels kennisdelen, ontmoeten en samenwerken. Bijzonder aan het platform van GC A is dat het ‘old school’ kwaliteitsdocumenten, handboeken en protocollen op een ‘new school’ manier toegankelijk maakt via themapagina’s, verrijkt met bijdragen van alle medewerkers. Op deze manier kon GC A in een kort tijdsbestek de kennis van medewerkers vergroten en de beste zorg leveren. Geertje Wilzing, senior communicatieadviseur bij GC A en Esmée Burger, senior communicatieadviseur en projectleider van dit social intranet vertellen alles over de totstandkoming van dit platform.