Congressen & ActiviteitenNieuws & Trends
27 februari 2017

Embrace op Congres Intranet 2017

Congres Intranet | Jaarbeurs Utrecht | 23 maart | 09:00

Wij staan ook dit jaar weer op Congres Intranet. Het event voor iedereen die betrokken is bij intranet en de ontwikkeling van de digital workplace. Laat je binnen 1 dag helemaal bijpraten door experts en ervaringsdeskundigen over waar social intranet op dit moment staat. EmbraceSBS is hoofdsponsor van het congres en werken ook dit jaar weer samen met onze partner Mixit. We zorgen uiteraard weer voor verrassende content en verdiepende kennis. Kom langs onze stand voor live demo’s van onze oplossing, en ontdek hoe Embrace dagelijks wordt gebruikt door onze gebruikers. Krijg een hardcopy van onze infographic vol facts mee naar huis!

Kom naar onze inspirerende breakoutsessies:

BREAK-OUT #1: 13:20-14:00
In drie maanden een social intranet –  valkuilen & successen 

Marjan Smit, Amphia Ziekenhuis

Verbindingen leggen, dat is een van de strategische pijlers van Amphia ziekenhuis. Verbindingen leggen staat onder meer voor mensen weten te vinden, kennis kunnen delen en samen kunnen werken. Dat maakte dat Amphia behoefte had aan een nieuw platform. Een digitale werkplek waarin er verbinding mogelijk is tussen ruim 4300 medewerkers – waaronder 1500 verpleegkundigen -, 270 medisch specialisten en 340 vrijwilligers die werkzaam zijn op vier verschillende locaties. En in de toekomst ook verbinding met verschillende samenwerkingspartijen. Een social intranet dat bovendien eenvoudig is in gebruik en altijd en overal beschikbaar is.

In deze sessie laten we zien hoe we het nieuwe platform in drie maanden hebben gerealiseerd. En dat is gelukt! We vertellen over de successen die we tijdens dit proces hebben ervaren maar ook over de valkuilen die deze snelle implementatie met zich mee brengt. Een interessante bijeenkomst voor iedereen die overweegt een sociaal intranet te realiseren.

Meld je aan voor de congress

BREAK-OUT #2: 14:10-14:50
Gepersonaliseerd sociaal intranet voor Wageningen University & Research

Tabhita Minten & Haico Minkhorst, Wageningen University & Research

Wageningen University & Research was al in 2012 gestart met de voorbereiding voor een nieuw intranet. In het voortraject is uitgebreid gebruikersonderzoek gedaan, zijn allerlei bijeenkomsten met stakeholders en medewerkers gehouden, zijn diverse pilots uitgevoerd, nota’s opgesteld, presentaties gegeven, budgetten geregeld, etc. Toch draaide de discussie uiteindelijk toch vooral om ‘de techniek’. IT hield vast aan SharePoint (het huidig intranet is ontwikkeld in SharePoint 2007). Communicatie wilde ‘iets anders’.

Dat iets anders werd Embrace. In november is gestart met de inrichting en implementatie van een nieuw gepersonaliseerd, sociaal intranet op basis van Embrace, in samenwerking tussen Communicatie én IT. Weten hoe dat gelukt is? Tabhita Minten (projectmanager) en Haico Minkhorst (Product Owner) van Wageningen University & Research vertellen je er alles over tijdens deze sessie en geven je vast een exclusieve preview. (De lancering van het nieuwe intranet staat gepland in juni 2017).

Meld je aan voor de congress

Zie http://www.congresintranet.nl/programma/ voor het volledige programma.