Nieuws & Trends
24 december 2015

Embrace terugblik 2015

2015 was voor ons een bijzonder jaar. Tijd voor een terugblik op de meest memorabele Embrace momenten van het afgelopen jaar. We hebben heel social, een page aangemaakt op onze eigen Embrace-omgeving en samen maand voor maand ingevuld wat de mooiste Embrace-momenten van dit jaar waren.

Een paar dingen kunnen we alvast verklappen. We wonnen een Intranet Design Award voor het intranet dat wij voor Accolade ontwikkelden en een Intranet Innovation Award voor het intranet dat we voor SPIE-ICS ontwikkelden. We organiseerden een derde gebruikersdag waar we meer dan 60 deelnemers vanuit de verschillende organisaties mochten verwelkomen en er gingen ontzettend veel nieuwe organisaties live met een social intranet. Er gebeurde natuurlijk nog veel meer… lees gauw verder!

Om met wat cijfers te beginnen. Wij werken voor klanten in heel Nederland. Inmiddels werken al meer dan 100 organisaties met een social intranet van Embrace!

Onze consultants spendeerden aardig wat tijd op de weg en reden dit jaar gezamenlijk meer dan 250.000 kilometer om al onze klanten te bezoeken.

Januari

2015 begint goed met een Intranet Design Award!

Het jaar had niet beter kunnen beginnen! In januari kregen wij het nieuws binnen dat we door usabilitygoeroe Jacob Nielsen van de Nielsen Norman Group in het Amerikaanse Silicon Valley, zijn uitgeroepen tot één van de tien beste intranetten van 2015! Het gaat om het intranet dat wij hebben ontwikkeld voor woningcorporatie Accolade in Heerenveen. Eind vorig jaar vielen we al in de prijzen met eenIntranet Innovation Award.

#OnTheMoev

Onze collega Jorik vertelde aan 150(!) eerstejaarsstudenten informatie- en communicatietechnologie van de Hanzehogeschool Groningen over zijn werk bij Malengo.

7 gemeenten live

Deze maand gingen er maarliefst 7 gemeenten live met hun social intranet! Het samenwerkingsverband ISHW, met deelnemende gemeenten Binnenmaas, Cromstrijen, Korendijk, Oud-Beijerland en Strijen en gemeente Epe gingen live. Zorgorganisatie Quarijn ging ook live!

PIM is gepimpt

Vernieuwd social intranet (PIM) van @actiumwonen zorgt voor meer interactie en samenwerking binnen groepen.

Nieuwe collega: Annemiek

Op 8 januari begon Annemiek als Marketing en Communicatiemedewerker bij Malengo. Ze kon gelijk aan de slag met het organiseren van onze deelname aan Congres Intranet in maart.

Februari

Livegang social intranet Only Human

Het nieuwe social intranet van Only Human brengt de juiste persoon bij de juiste communicatieklus.

Van iedereen like ik jou het meest…

Omdat we zo van ze houden stuurden we al onze klanten een (anonieme) kaart voor Valentijnsdag.

Afscheidsborrel Hilda en Jeroen

In februari namen wij op een gepaste manier afscheid van onze lieve oud-collega’s Hilda en Jeroen. Na jaren trouwe dienst slaan zij nu hun vleugels uit.

Maart

Congres Intranet

Maart is altijd een belangrijke maand voor Embrace. In maart vindt namelijk Congres Intranet plaats, het grootste event over social intranet in Nederland. Embrace was dit jaar weer één van de hoofdsponsoren en was goed vertegenwoordigd. Wij lieten ons dit jaar inspireren door iconen uit de geschiedenis die grote veranderingen teweeg brachten. Embrace change! De mokken waren niet aan te slepen 😉 Ook onze breakoutsessies van Ralf Hermsen (gemeente Zeist) en Tonnis Goosen (SPIE-ICS) en Bart Verheijen (GuruScan) werden goed bezocht.

Mountainbiken met collega’s in Appelscha

Het weer werd langzamerhand wat beter, het zonnetje brak steeds vaker door. Tijd om lekker naar buiten te gaan.

Een nieuw social intranet voor 1 Pantein

Het social intranet van Pantein ging live. Wij spraken met Anita Huberts om terug te blikken op het project.

April

Hilverzorg live

Weer een mooie livegang van het social intranet bij zorgorganisatie Hilverzorg. Een Embrace/Umbraco combinatie op basis van MVC met koppelingen via ADFS.

Nieuwe collega: Michelle

Versterking aan het vrouwelijke front. Michelle begon in april bij Malengo op de Financiele Administratie.

#Kennisdelen

Collega Koen gaf een workshop ‘digitale besluitvorming op een social intranet’ tijdens het congres van studievereniging J.B.S.V. Dorknoper.

Livegang Aids Fonds – STOP AIDS NOW!

Mixit zet prijswinnend platform Embrace in bij Aids Fonds – STOP AIDS NOW! – Soa Aids Nederland

Mei

Business Model You

Collega Edwin verzorgde in mei drie Business Model You workshops. Met behulp van pen, papier, stiften en post-it’s probeerden we ons persoonlijk business model helder te krijgen. Een leuke interessante workshop, thanks Edwin!

Werken bij Malengo?


In mei gingen we actief op zoek naar veel nieuwe collega’s. Daarom maakten we deze toffe video:

AUW!!
Op de laatste vrijdag van mei hebben we met Malengo gepaintballd! Het was een werkelijk slagveld waarin veel werd gelachen, gedold, en als team werd geopereerd. Wij kijken terug op een erg gezellige (en pijnlijke) dag!

Omgevingsdienst Regio Nijmegen en gemeente Ooststellingwerf live!

Onderons, het social intranet van ODRN ging live net als het intranet van gemeente Ooststellingwerf!

Juni

Gebruikersdag in Zaanstad

Met meer dan 60 deelnemers vanuit de verschillende organisaties hadden we weer een mooie opkomst. Het was super om iedereen weer bij elkaar te zien en om van elkaar te leren en ideeën uit te wisselen.

Het Noordelijk Intranet Symposium

Het Noordelijk Intranet Symposium is een must voor iedereen die zich bezighoudt met sociaal intranet, of de aanschaf van een sociaal intranet overweegt. Vincent Huntink van gemeente Epe vertelde tijdens dit evenement over hun social intranet.

Afscheid nemen…

In juni namen we na meer dan tien jaar ook afscheid van onze topper Wieger. Bedankt voor de vele leuke jaren!

BBQ personeelsvereniging

De feestcommissie organiseerde een gezellige BBQ in Sneek. Zonnetje, biertje en lekker eten, wat wil je nog meer! Dank aan collega Edwin voor de gastvrijheid

Run4Educaided

Een aantal sportieve collega’s werkte zich in het zweet voor beter onderwijs in ontwikkelingslanden. Zij deden mee aan de Run4Educaided en liepen 5 of 10km.

Nieuwe collega: Chen

In juni kwam Chen het Embrace productteam versterken als developer.

Mooie opleveringen

Het social intranet van Gemeente Zaanstad: Zaanlink en het social intranet van Omgevingsdienst Regio Nijmegen: Onderons gingen live!

Juli

Partnership Mixit en Embrace

In juli zijn Mixit en EmbraceSBS een duurzaam partnership overeengekomen. Mixit gaat exclusief Embrace vertegenwoordigen in het westen van het land. Daarnaast kan Mixit klanten van Embrace met specifieke behoeften en klanten die zich in specifieke markten bevinden ondersteunen. We zijn erg blij met deze samenwerking!

10 jaar in dienst!

Onze topper Johan Reitsma is al 10 jaar bij ons in dienst! Van harte gefeliciteerd!

Nieuwe collega’s

Ook in juli mochten we weer een nieuwe collega’s verwelkomen. Henri Polkerman versterkt als .NET ontwikkelaar het Embrace projectteam en Emmanuel Anandakumar als .NET ontwikkelaar  het Umbrella core team.

Live!

Ook in juli waren er een aantal mooie livegangen.

Gefeliciteerd Xelvin met jullie social intranet! Pronkstuk is toch wel Xandra de community manager #social

Hoogheemraadschap Delfland met Delflandnet.

2,5 week na kick-off en fase 1 nu live! Social intranet ambtelijke samenwerking DUO+ gemeenten. #snel

Wederom supersnel een social intranet opgeleverd voor gemeentelijk samenwerkingsverband Tribuut! #trots #2weken #embracechange

Augustus

Kick-off Mecanoo

In augustus hadden we de kick-off bij Mecanoo, een van de toonaangevende architectenbureaus in Nederland.

Samen@Work: 1 social intranet voor 5 gemeenten

Wij spraken met Anne Karsbergen, communicatieadviseur bij gemeente Oud-Beijerland, over de lancering van het social intranet en haar visie op communicatie: ‘Het social intranet is een middel om de samenwerking makkelijker te maken, geen doel op zich.’

KennemerWonen

Het social intranet van woningcorporatie KennemerWonen ging live! Mooi aan de oplossing is combinatie met Umbrella: de klantenkaart wordt ontsloten via Embrace, kennisbank ook en er is een koppeling met Social Task Management.

MPS

Mixt implementeerde het social intranet bij MPS. De MPS-Groep ontwikkelt en beheert niet alleen certificaten op het gebied van duurzaamheid en milieu, maar voert zelf ook certificering uit.

Nieuwe collega

Terug van weggeweest! Thanh Buu Duong werkt sinds augustus in het projectteam van Embrace. Thanh liep eerder al stage bij Embrace en werkte als support medewerker. Welkom terug!

September

Opnieuw Gold Award bij de Intranet Innovation Awards

De implementatie van ons social intranet bij SPIE-ICS is in de prijzen gevallen tijdens de Intranet Innovation Awards 2015. Daar zijn we erg blij mee! Het intranet van SPIE-ICS is – in de categorie social, collaboration & communication – bekroond met een Gold Award.

KNAPP werk

Er is de afgelopen dagen KNAPP werk geleverd. Het online netwerk (KNAPP) voor forensische psychiatrie ging live in september. Deze community is bedoeld voor medewerkers van verschillende psychiatrische instellingen om kennis uit te wisselen.

ZINN social intranet live

Op 1 september ging het social intranet voor ZINN live. ZINN (thuis)zorg, wonen en welzijn levert zorg die erop gericht is dat mensen zo prettig mogelijk oud worden.

Veel nieuwe collega’s

De wervingscampagne die we in mei zijn gestart heeft zijn vruchten afgeworpen. Ook in september startten er weer veel nieuwe collega’s. Met de klok mee: Joan, Daan, Jolieke, Ilse en Marie.

Oktober

Futsal toernooi

Ook dit jaar deden we weer mee aan het Concept7 Futsall toernooi en speelden we een potje voetbal voor het goede doel.

#Malengoontheroad

Sommige van onze collega’s zijn veel op pad en rijden honderden kilometers per week. Onderweg maken ze vaak foto’s van de mooie plekken in Nederland. Deze foto’s verzamelen we onder ‪#‎malengoontheroad‬. Welke architectonische hoogstandjes kun jij ontdekken?

Ik heb stiekem met je Gdansk

Een aantal collega’s gingen op citytrip naar Gdansk. Op de fiets naar het vliegveld met de koffer achterop. Een combinatie van business (op bezoek bij Poolse bedrijven) en pleasure (gezellig op het terras). Van dat laatste het meeste 😉 Voor Pleuni, die in september is gestart als consultant voor Embrace, was dit een mooie binnenkomer.

Op bezoek bij het UMCG

Het UMCG geeft Embrace en Umbrella consultants een inspirerende rondleiding door het ziekenhuis. Vooral het intelligente ondergrondse transportsysteem maakt indruk en de troon van Koningin Beatrix.

Live!

Oktober stond in het teken van Zorg. Rijndam, Opella en Thebe gingen live met hun social intranet. Zuster Jet is speciaal ontworpen voor het gelijknamige intranet van Thebe.

Nieuwe collega

De maand is natuurlijk niet compleet zonder nieuwe collega’s. Klaas Holthuis werkt sinds oktober bij Embrace in het productteam.

November

Het Nationaal Intranet Symposium

Hét Nationaal Intranetsymposium is een must voor iedereen die zich bezighoudt met sociaal intranet, of de aanschaf van een sociaal intranet overweegt. Sjoukje Stuurman van gemeente Zeist vertelde over de implementatie van het social intranet bij Zeist.

Een nieuw social intranet voor Ziekenhuisgroep Twente

Het intranet heeft een koppeling met iProva zodat handboeken kunnen worden geraadpleegd.

Meldkamer Noord Nederland

Het intranet van MKNN gaat live om centralisten beter te ondersteunen in hun werk. De centralist is de eerstelijns alarmlijn voor ambulance, brandweer en politie in Drenthe, Groningen en Friesland.

Partnerdag Embrace

Embrace organiseert eerste partnerdag. Consultants van verschillende organisatie die met Embrace werken delen op deze dag kennis, en krijgen een rondleiding door het mooie Groningen.

Livegang Generali Verzekeringsgroep

In november ging het social intranet van Generali Verzekeringsgroep live dat onze partner Mixit voor ons implementeerde.

December

Gemeente Rotterdam live met 11.000 medewerkers

Nog nooit eerder ging er een klant live met zoveel Embrace gebruikers. Gemeente Rotterdam met maar liefst 14.000! Het nieuwe intranet is een eenvoudig en gebruiksvriendelijk platform. Prettig in gebruik, leuk om te bezoeken, inspirerend en vooral relevant voor de gebruiker. Een systeem dat werken leuker en slimmer maakt. Een platform dat gebruikers verrast en tegelijkertijd toegankelijk is voor iedereen.

Nog meer live!

DeltaWonen, Steelande, GCA, Esdégé-Reigersdaal en Viveste gingen live in december. Stuk voor stuk mooie klanten! Ook werd er weer een mooi intranet opgeleverd door Mixit: MN Services. MN werkt aan de financiële toekomstvoorziening van bijna 2 miljoen mensen.

Laatste voorbereidingen VPRO

In oktober mochten we vertellen dat we het nieuwe social intranet voor de VPRO gaan leveren. Inmiddels zijn we bezig met de laatste voorbereidingen en staat de livegang van het intranet gepland voor januari 2016.


Hackathon 2015

Wij hebben ons jaar spetterend afgesloten met een hackathon! Alle collega’s mochten ideeën pitchen om een van de producten Embrace of Umbrella te verbeteren of Malengo als organisatie verder te helpen. Iedereen kreeg vervolgens 36 uur de tijd voor de uitwerking van het idee.
Wauw! Je bent helemaal aan het eind gekomen van deze blog! Namens alle medewerkers van Embrace wensen we jullie fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar! Wij werken dit jaar door tot en met de 24e, daarna genieten de meesten van ons even van een paar dagen vrij. Tot op 4 januari!