Nieuws & Trends
16 september 2014

Even voorstellen….Samir Yekhlef

Eigenlijk werkt hij al sinds februari binnen Embrace, maar sinds deze maand in een nieuwe rol. Samir heeft eerst – in het kader van zijn opleiding Human Technology aan de Hanzehogeschool Groningen – zijn oriënterende stage gedaan binnen Embrace, waar hij samen met Kevin gebruikersonderzoek heeft verricht. Zijn stage beviel zó goed, dat hij ook heeft gekozen om zijn afstudeerstage bij Embrace uit te voeren. En daar is hij inmiddels aan begonnen.

Interface van Embrace aanpassen

Binnen Embrace zijn we volop aan het groeien. We merken dat de organisaties die we bedienen, steeds groter worden. Daarmee wordt het aantal gebruikers van het intranet ook steeds groter. En daarmee veranderen ook de eisen die worden gesteld aan de user interface. Samir gaat voor ons onderzoeken hoe we de user interface van Embrace kunnen aanpassen aan organisaties met 15.000 gebruikers en meer.

Onderzoek naar organisaties met 15.000+ gebruikers

De ontwikkelaars hebben daarom een testomgeving opgezet met 15.000 fictieve gebruikers. Binnen deze testomgeving gaat Samir bepaalde onderdelen testen. Dit doet hij aan de hand van uitgewerkte user scenario’s. Daarnaast gaat hij oriënterende interviews houden met eindgebruikers en verdiepende interviews met projectleiders die betrokken zijn geweest bij het implementatieproces van een intranet bij een organisatie met 15.000+ gebruikers.

Testen in het usabilitylab

De testomgeving wordt ook gebruikt voor een observatie en voor eyetracking-onderzoek in het usabilitylab van de Hanzehogeschool Groningen. Hierdoor krijgt Samir nog beter inzicht in het gebruik van het intranet.

Vervolgplannen Samir

Samir woont in Groningen, maar deze Feijenoordfan wil in de toekomst graag weer richting Rotterdam. Over enkele jaren is hij van plan om de master Management of Innovation te gaan studeren aan de Erasmus Universiteit.