Nieuws & Trends
15 juli 2014

Persbericht: Embrace en SIMGroep intensiveren samenwerking

Twee ambitieuze en innovatieve bedrijven in de softwaremarkt voor overheden hebben afgelopen week hun samenwerking bezegeld. Frank de Goede en Isa Kahraman van CMS- en frontofficeleverancier SIMgroep en Erik Dokter en Martijn Weesjes van social business leverancier Embrace (onderdeel van online dienstverlener Malengo Groep) ondertekenden vorige week de officiële samenwerkingsovereenkomst.

Samenwerking startte vorig jaar

De samenwerking tussen SIMgroep en Embrace startte ruim een jaar geleden. “De directe aanleiding hiervoor was dat veel gemeentelijke klanten van SIMgroep op zoek waren naar een alternatief voor hun traditionele intranet. Met de opkomst van Web 2.0 toepassingen en de massale adoptie van social media werd het vrij duidelijk dat het intranet mee moest groeien naar een social intranet. Het intranet wordt daarmee een business tool waarbij medewerkers of teams zelfstandig taak- of zaakgericht informatie kunnen delen met collega’s en/of externen,” aldus Frank de Goede, directeur van SIMgroep.

Combinatie managed content (SIM) en user generated content (Embrace)

Door de samenwerking is het mogelijk om de statische content (zoals nieuwsberichten of algemene informatie over procedures en beleid) vanuit het CMS van SIMgroep op het social intranet te publiceren, terwijl de social business software van Embrace ervoor zorgt dat gebruikers user generated content gemakkelijk kunnen plaatsen en inzien.

Praktijkcases al aanwezig

Inmiddels is het social intranet al bij verschillende klanten in gebruik. Zo werken de gemeenten Utrechtse HeuvelrugSudwést Fryslân en Veghel al met een nieuw intranet.

Martijn Weesjes legt uit: “Dit stelt hen in staat om efficiënter te kunnen samenwerken en beter gebruik te maken van de binnen de organisatie aanwezige kennis. Dat is hard nodig, want met alle veranderingen die op gemeenten afkomen is verbetering van zowel interne als de externe dienstverlening een behoorlijke uitdaging. Inmiddels zijn steeds meer gemeenten nu bezig met de aanschaf of de implementatie van ons gezamenlijke product. Ik zie dit als een bevestiging hiervan.”

1 + 1 = 3

Waar de mensen achter Embrace online doordenkers zijn, die samen met veranderende organisaties, doelen naar online dienstverlening vertalen, is SIMgroep hét toonaangevende bedrijf als het gaat om frontoffice-oplossingen voor de e-overheid. Door de duidelijke visie en focus op deze e-overheid van SIMgroep en de innovatieve, creatieve en organisatie veranderende oplossingen van Embrace te combineren, stellen de twee bedrijven zich in staat om hun klanten nog beter te bedienen.

En nu? Doorontwikkelen en elkaar verder versterken

De ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst is overigens niet alleen de formalisering van de al bestaande samenwerking, maar voor beide partijen ook het startschot voor de doorontwikkeling van het social intranet, specifiek voor overheden. Ook wordt gekeken hoe zij elkaar verder kunnen versterken. Samen kunnen wij er zo voor zorgen dat overheden beter, gemakkelijker en sneller kunnen gaan samenwerken. Niet alleen intern, maar ook met elkaar.