Congressen & Activiteiten
27 oktober 2015

Programma gebruikersdag Embrace 25 november

Zet ‘m in je agenda, op dinsdagmiddag 25 november organiseren wij voor de tweede keer de Embrace gebruikersdag.

Op 22 april organiseerden we de eerste gebruikersdag, wat was het mooi om iedereen bij elkaar te zien en van elkaar te kunnen leren en ideeën uit te wisselen.

Programma

Op basis van jullie wensen, hebben wij een programma opgesteld. Hierin krijgt de bespreking van de roadmap en het leren van elkaar en delen van elkaars ervaringen een prominente rol.

12.30 – 13.00 uur Ontvangst met lunch

13.00 – 13.05 uur Welkomstwoord door Sjoukje Stuurman, gemeente Zeist
De gemeente Zeist is net een dag (!) live met het social intranet. Communicatieadviseur Sjoukje Stuurman heet iedereen welkom op deze prachtige locatie in Zeist en laat het nieuwe intranet even kort zien.

13.05 – 13.30 uur Inleiding door Martijn Weesjes
Martijn trapt af, met een inleiding waarbij ook van de deelnemers een actieve bijdrage wordt verwacht. En er valt nog iets te winnen ook!

13.30 – 14.15 uur Roadmap door Remco Rispens en Martijn Weesjes
Productmanager Remco Rispens presenteert samen met Martijn Weesjes de roadmap van Embrace. Wat staat er nog op de agenda om te ontwikkelen? En hoe kun je als gebruiker zelf invloed uitoefenen op de roadmap? Daarnaast laat Remco zien wat er in de meest recente release is gerealiseerd en deelt hij hierbij tips en trucs.

14.15 – 14.35 uur Expeditie Social Business door Johan di Giovanni van SPIE ICS
SPIE-ICS (Integrated Connectivity Solutions) ontwerpt, bouwt, implementeert en beheert infrastructuren op het gebied van connectiviteit, datacenters, fysieke beveiliging en klantspecifiek passief LAN-beheer. Sinds twee weken werken de ruim 600 medewerkers van SPIE ICS met het social intranet ‘SPIE PLUS’. In deze sessie vertelt Johan di Giovanni hoe de eerste 14 dagen zijn gegaan, waarbij hij de aanpak kort zal toelichten en laat zien wat er op het platform allemaal is gebeurd.

14.35 – 15.15 uur Kenniscarrousel
In deze ronde draait het om kennismaken en van elkaar leren. Heb jij een probleem waar je tegenaan loopt? Iets wat je wilt aanpakken en waarvan je ervaringen van anderen wilt horen? Kom dan langs bij de verschillende tafels en leer van elkaar! Op de badges van de verschillende deelnemers staat ook vermeld wie veel weet van een bepaald onderwerp, en wie hierover kennis zoekt.

A: Lancering (Edwin Cnossen)
B: Participatie (Koen Wemmenhove)
C: Koppelingen (Harold Harkema)
D: Content (Hilda Boerma)
E: Gebruikersonderzoek (Samir Yekhlef)
F: Evaluatie (Frank Smit)
G: Statistieken (Ruurd Molenaar)
H: Profielen (Martijn Weesjes)
I: Ambassadeurs (Wieger Jonker)
J: Doelen (Erik Dokter)

15.15 – 15.30 Pauze
Verschillende deelnemers nemen hierbij materialen mee, die zij hebben gebruikt bij de introductie en doorontwikkeling van het intranet. Voor deelnemers ideaal om zo ideeën op te doen rondom lancering, participatie, gebruikersonderzoek en evaluatie.

15.30 – 16.00 uur Workshopronde 1
Workshop 1: ‘Van gebruikerswens tot realisatie’ door Koen Wemmenhove en Wieger Jonker (oude raadszaal)
Workshop 2: ‘Embrace: 2015 and beyond’ door Martijn Weesjes (zaal 4)
Workshop 3: ‘Vraag het de techneuten’ door Harold Harkema en Freddy Groen (zaal 7)
Workshop 4: ‘Het onderste uit de kan halen – gebruik en adoptie van Embrace’ door Kevin van Ravenswaaij (nieuwe raadszaal)

16.00 – 16.30 uur Workshopronde 2
Workshop 1: ‘Van gebruikerswens tot realisatie’ door Koen Wemmenhove en Wieger Jonker (oude raadszaal)
Workshop 2: ‘Embrace: 2015 and beyond’ door Martijn Weesjes (zaal 4)
Workshop 3: ‘Het onderste uit de kan halen – gebruik en adoptie van Embrace’ ​ door Kevin van Ravenswaaij (nieuwe raadszaal)

16.30 – 16.35 Wrap up door Frank Smit

16.35 – 17.30 Borrel

Locatie & route

We zijn deze keer te gast bij de gemeente Zeist. Wederom een mooie locatie in het midden van het land!

Het adres van de gemeente Zeist is:
Het Rond 1
3701 HS Zeist

Je kunt gratis parkeren op het Zinzendorfplein (dit ligt naast slot Zeist). Vanaf daar is het circa 10 minuten lopen (een prachtige wandeling!) naar het gemeentehuis.

Daarnaast zijn er diverse parkeergarages in de omgeving, onder andere de parkeergarage van het gemeentehuis en de parkeergarage van Hotel Figi.

Kom je met het openbaar vervoer? Dan zijn er verschillende mogelijkheden van station Utrecht Centraal, Amersfoort Centraal of Driebergen-Zeist.

Vragen?

Heb je nog vragen of gewoon een heel goed idee over het programma, zet dan even een bericht in de gebruikersgroep. We hopen jullie weer net zo massaal te mogen begroeten als de vorige keer, tot ziens op dinsdag 25 november!