Congressen & Activiteiten
28 april 2014

Verslag Embrace gebruikersbijeenkomst 22 april 2014

Op dinsdag 22 april was het dan zo ver. De allereerste gebruikersbijeenkomst. Met ruim 50 aanmeldingen, hadden we niet te klagen over belangstelling. Het gaf ook aan dat het een behoefte vervult!

Foto 1: een volle zaal!

Welkomstwoord door Froukje Palstra

Froukje Palstra, directeur dienstverlening van de gemeente Utrechtse Heuvelrug trapte de dag af. Zij heette ons welkom in deze mooie gemeente en vertelde over de ervaringen van de gemeente in de eerste 100 dagen met Embrace.

Foto 2: Welkomstwoord door Froukje Palstra

Introductie en historie door Frank Smit

Daarna was het de beurt aan Frank Smit. Frank vertelde over het programma van de dag en vertelde een klein stukje over de historie van Embrace.

Foto 3: Frank Smit verzorgt de introductie

Onze allereerste klant Mijande Wonen

Leuk moment was toen onze allereerste klant Mijande Wonen in het zonnetje werd gezet! Mijande Wonen is online met Embrace sinds 2010 en was een van de eerste organisaties in Nederland met een social intranet.

Foto 4: Koen Wemmenhove overhandigt bloemen aan Monique Kikkert

De roadmap van Embrace

Remco Rispens gaf vervolgens een toelichting op de roadmap van Embrace. Onze klanten kregen zo meer inzicht in nieuwe releases en ontwikkelingen die eraan zitten te komen. Met alvast een sneak-preview van nieuwe ontwerpen. Na afloop konden de klanten direct inloggen op een speciale ‘gebruikersgroep’-omgeving. Nieuwe releases worden als eerste (tenminste, na onze eigen test-omgeving ;)) uitgerold naar deze omgeving, zodat er ook direct feedback mogelijk is.

Verschillende break-out sessies

Aanwezigen hadden de keuze om twee break-out sessies bij te wonen. Vooral de sessies over ‘Social Analytics’ en ‘Hoe doe ik gebruikersonderzoek?’ waren daarbij erg populair.

Foto 5: Frank Smit en Remco Rispens presenteren Social Analytics

Sessie: hoe maak je kennis inzichtelijk?

Na de break-out sessies en de pauze was het tijd voor het laatste onderdeel van het officiële programma, namelijk de sessie ‘Hoe haal je kennis uit hoofden van mensen en maak je dit inzichtelijk?’. Oftewel: hoe zorg je ervoor dat profielinformatie wordt gevuld, waarbij je ook kennis en kwaliteiten zichtbaar maakt die mensen wellicht niet eens zelf weten dat ze dit hebben? Martijn Weesjes en Bart Verheijen van Guruscan vertelden hier meer over.

Foto 6: Bart Verheijen van Guruscan en Martijn Weesjes aan het woord

Tijd voor de borrel!

Na een gezellige borrel was het tijd om huiswaarts te gaan, al vonden sommigen het zo gezellig, dat ze nog wat langer bleven ‘hangen’ in Doorn.

Foto 7: autopech….

Bedankt allen voor de aanwezigheid!

Alle aanwezigen: bedankt voor de massale opkomst en tot in oktober! In de Embrace-gebruikersgroep-omgeving (zie de achterkant van je badge) staan alle presentaties van de dag, de laatste release-notes en nog een evaluatieformulier. We plaatsen hier ook de meest gestelde vragen tijdens de dag en de antwoorden hierop.

Foto’s van de gebruikersbijeenkomst

Alle foto’s hebben we verzameld op onze Facebook-pagina.