Nieuws & Trends
27 november 2014

Verslag gebruikersbijeenkomst 25 november

Op dinsdag 25 november was het weer tijd voor de gebruikersbijeenkomst van Embrace, de tweede van 2014. Wat een mooie opkomst hadden we, met bijna 70 deelnemers van ruim 40 verschillende organisaties. Dank daarvoor!

Welkomstwoord door Sjoukje Stuurman van de gemeente Zeist

We waren te gast in de nieuwe raadszaal van de gemeente Zeist, een prachtige locatie in het midden van het land. De gemeente Zeist is pas de dag ervoor online gegaan met het social intranet @Zeist, erg leuk om de eerste ervaringen te horen!

Inleiding door Martijn Weesjes

Omdat we met een heel divers gezelschap bijeen waren, van commercieel adviesbureau tot gemeente en van woningcorporatie tot zorginstelling, waarbij de verschillende organisaties elk weer in verschillende fasen van het implementatieproces zijn: sommigen hadden pas de week ervoor de offerte getekend, anderen zijn alweer enkele jaren online met het social intranet, vonden we het leuk om op informele wijze verder met Embrace kennis te maken. Dit deden we in de vorm van ‘Petje op, petje af’.

Uiteindelijk gingen Jeroen Hermkens en Ilse Kranenburg er met de prijzen vandoor: ze mochten kiezen uit het nieuwste boek ‘When digital becomes human’ van Steven van Belleghem of uit de ‘Contentbijbel’ van Cor Hospes.

Petje af voor Accolade

Ook woningcorporatie Accolade, vertegenwoordigd door Bianca Bijlstra en Michiel Booij, werd nog even extra in het zonnetje gezet. In september hebben we namelijk samen met Accolade een award gewonnen voor het intranet ‘Pluk’ bij de Intranet Innovation Awards.

Presentatie roadmap door Remco Rispens

Na de intro van Martijn, nam Remco Rispens het stokje over. Hij presenteerde de roadmap van Embrace. Daarnaast liet hij zien welke onderdelen in de meest recente release zijn toegevoegd, met onder andere Social Analytics en Social Task Management. Met dit laatste onderdeel hebben we samen met Accolade (en de integratie daarvan met Umbrella) goud gewonnen bij de Intranet Innovation Awards, en dit onderdeel is nu dus ook voor alle klanten beschikbaar.

In onze online gebruikersgroep is deze presentatie terug te vinden.

Social business expeditie door Johan di Giovanni van SPIE ICS

Sinds twee weken zijn ze live, SPIE ICS met het social intranet SPIE PLUS. Johan di Giovanni liet ons zien hoe SPIE hun social business expeditie heeft aangepakt in de aanloop naar dit traject. Daarnaast liet hij zien hoe zij de promotiecampagne hebben aangepakt richting hun doelgroep, circa 400 monteurs overal in Nederland. Ook leuk om alvast de eerste resultaten uit Analytics te zien.

Kenniscarrousel

Maar de middag bestond niet alleen maar uit zitten & luisteren. We hadden een interactief onderdeel toegevoegd, namelijk de kenniscarrousel. Hierin werd de interactie tussen deelnemers onderling over bepaalde thema’s (zoals: statistieken, content, implementatie, participatie, organisatiedoelen, etc) gestimuleerd.

Deelnemers van verschillende organisaties gingen met elkaar in gesprek. Ook leuk om te zien dat sommige deelnemers allerlei materialen hadden meegenomen, wat met name voor net-startende organisaties weer heel interessant was om te bekijken!

Workshop ‘Van gebruikerswens tot realisatie’ door Koen en Wieger

Koen Wemmenhove en Wieger Jonker vertelden in hun workshop uitgebreid hoe organisaties zelf invloed kunnen uitoefenen op de roadmap. Was je niet aanwezig bij deze presentatie? Kijk dan even in de online gebruikersgroep, daar kun je het volledige verhaal vinden.

Workshop ‘Embrace 2015 and beyond’ door Martijn en Remco

In deze workshop, onder leiding van Martijn Weesjes en Remco Rispens, mochten de gebruikers zelf aan de slag. Gebruikers konden aangeven wat zij belangrijk vinden in de doorontwikkeling van Embrace. Leuke input, waarvan de resultaten van beide workshops inmiddels zijn geteld en worden gedeeld in de gebruikersgroep.

Workshop ‘Vraag het de techneuten’ door Freddy en Harold

Geen vastomlijnd programma of presentatie in deze workshop, maar een gesprek over technische mogelijkheden en onmogelijkheden in een kleine setting met onze senior developers Freddy Groen en Harold Harkema.

Workshop ‘Het onderste uit de kan halen’ door Kevin van Ravenswaaij

De meest bezochte workshop ging over participatie: hoe haal je nu alles uit het platform? Hoe kun je er nog meer uit halen? Hierin liet Kevin tevens resultaten zien uit verschillende gebruikersonderzoeken die hij heeft uitgevoerd bij verschillende organisaties. Ook hiervoor geldt: de complete presentatie is te vinden in de online gebruikersgroep.

Wrap-up & borrel

Frank Smit vatte de dag samen en gaf het startsein voor de borrel! Leuk om nog even na te kletsen of juist verder in gesprek te gaan.

Social media & verder praten in de online gebruikersgroep

Ook via Twitter praatten veel organisaties mee via #embr14. Wil je nog verder praten? Dat kan via de online gebruikersgroep. Daar vind je ook alle mailadressen van de deelnemers.

Heb je nog geen toegang? Stuur dan meteen een mailtje naar Koen op koen.wemmenhove@malengo.nl, dan regelt hij het voor je!