Congres Intranet 2018: Kennis delen, innoveren en samenwerken

Congres Intranet 2018 | Mediaplaza, Jaarbeurs Utrecht | 22 maart | 09:00 – 17:30

Wij staan dit jaar weer op Congres Intranet! De stand is volledig ingericht op de thema’s kennis delen, innoveren en samenwerken! Kom langs de social intranet pop-up bieb om de (designer) kennistas op te halen en je gratis boek naar keuze. Op Congres Intranet 2018 lanceren we namelijk de nieuwe versie van ‘In 7 stappen naar een social intranet’. Volledig vernieuwd met up-to-date tips en nieuwe voorbeeldcases van o.a. Wageningen Research & University, architectenbureau Mecanoo en Waterschappen Brabantse Delta, Aa en Maas en De Dommel.

Bij de Embrace demo-booth laten wij je zien wat je allemaal met een social intranet kan, en hoe je Embrace als een digitale werkplek kunt inzetten. Je krijgt antwoord op de vragen: Hoe kan je een platform inzetten voor het managen van kennis? Hoe kan je innovatie stimuleren door het gebruik van een social intranet? En hoe koppelt Embrace met Office365? Zien we jou bij onze demo-booth?

Meer kennis vergaren? Kom naar deze sessies:

Benieuwd hoe het is op Congres Intranet? Lees dan het verslag van vorig jaar.

Kan je er niet bij zijn op Congres Intranet 2018? Je kunt dan een hardcopy boek aanvragen bij Simone Rijpma. Wij sturen dan een boekje per post naar je op na het evenement op 22 maart. Wil je ook zo’n supergave kennistas? We kunnen niets beloven, want misschien zijn ze op na Congres Intranet, maar je kan het natuurlijk altijd proberen! Neem dus vooral contact met ons op 🙂

Krijg gratis een Embrace Kennistas op Congres Intranet 2018, met een boekenbon voor ons vernieuwde boek:'In 7 stappen naar een social intranet'!

Thebe verandert. Ons intranet verandert mee

Tijd: 11:20 – 12:00 | Zaal:  | Sector: Zorg

Irma van den Meijdenberg & Paul Kouwenberg (Thebe)

Hoe groeit intranet mee in een continu veranderende sector? Dit is het verhaal van Jet, het social intranet van Thebe. Thebe levert wijkverpleging in 22 gemeenten en biedt specialistische zorg in 23 woonzorgcentra in Brabant. Dit doen ze met ruim 4.000 medewerkers en vele vrijwilligers. Jet (dat staat voor Jij en Thebe) ondersteunt al 3 jaar de interne communicatie, het samenwerken en het kennisdelen voor alle medewerkers bij Thebe. Jet groeit mee met de organisatie, de structuur van de organisatie, de wensen van de medewerkers (de gebruikers) en Jet blijft zich ontwikkelen. Paul Kouwenberg (webadviseur) en Irma van den Meijdenberg (communicatieadviseur) nemen je mee vanaf de start, via de verpersoonlijking van Jet, tot aan de inzet van themapagina’s voor al onze medewerkers. Ze geven je graag een inkijkje in waar ze nu mee bezig zijn en waar ze naartoe willen.

Zo verbind je 10 organisaties op 1 platform

Tijd: 13:20 – 14:00 | Sector: Overheid

Femke Stiekema (Drechtsteden)

Tien organisaties op één platform met allemaal een eigen, gepersonaliseerde homepage: dat is SID, het social intranet van de Drechtsteden. De gemeenten in de Drechtsteden maken niet alleen gezamenlijk beleid. Zij zijn ook samen eigenaar van de Gemeenschappelijke Regeling Drechtsteden (GRD). Een interessant en complex netwerk wat groeit en bloeit door een vernieuwend, eigentijds online platform. Iedere omgeving (lees organisatie) kan zijn eigen informatie en nieuws tonen in een eigen look&feel.

In deze breakoutsessie vertelt Femke Stiekema-Steenbrink, Projectmanager Drechtsteden vanuit De Project Winkel, aan de hand van voorbeelden over het proces, de strategische aanpak en de keuzes die zijn gemaakt om in korte tijd iets ‘moois’ neer te zetten. Betrekken, maar wel voortgang boeken was het motto. Met succes, de lancering is een feit en de adoptie verloopt goed. Een van de reacties: ‘Van intranet 1.0 naar 4.0’. Een beter compliment is er niet. Ontdek in deze sessie hoe je 10 organisaties succesvol met elkaar verbindt, zonder de individuele organisatie uit het oog te verliezen.

Marktplaats voor Willy Wortels

Tijd: 14:10 – 14:50 | Sector: Zakelijk

Mariska van Gelderen (Deltares)


Innovaties zijn van levensbelang voor kennisinstituut Deltares. Ze brengen ons vooruit. Zonder innovatie geen economische groei, zonder kennis geen innovatie. Om kennis inzichtelijk te maken en innovatie te stimuleren waren we op zoek naar meer dan alleen een social intranet. Dat is gelukt met nieuwe intranet inclusief een speciale plek voor het ideeënplatform. Hier dagen we medewerkers uit om met nieuwe ideeën en oplossingen te komen op het gebied van water en ondergrond. Het platform leeft en bruist van nieuwe ideeën. Dat gaat niet vanzelf, maar leverde ons al meer dan 100 goede ideeën op en dat brengt ons voorruit.

Het programma van Congres intranet 2018