evenement21 maart

Congres Intranet & Digital Workplace 2019

Leer de nieuwste ins & outs van intranetten en de digitale werkplek tijdens Congres Intranet 2019

Wil je je kennis over intranetten opfrissen? Weten hoe je het intranet van jouw organisatie ombouwt tot een digital workplace? Kom dan naar Congres Intranet & Digital Workplace op 21 maart in Utrecht. Van praktische tips tot strategische keuzes: alles komt aan bod.

Op donderdag 21 maart 2019 organiseert Entopic de elfde editie van het Congres Intranet & Digital Workplace. Een congres vol keynotes van experts, inspirerende sessies van ervaringsdeskundigen en momenten om te netwerken met mensen uit je vakgebied. Benieuwd welke sprekers er tot nu toe op de planning staan? Bekijk dan het programma.

Voor wie?

Werk je met een (social) intranet of digital workplace? Dan is het Congres Intranet & Digital Workplace zeker interessant voor jou. En je bent niet alleen, want we verwachten ook dit jaar weer deelnemers van grote en middelgrote organisaties uit de zakelijke dienstverlening, nutsbedrijven, (rijks)overheid, bank- en verzekeringswezen, telecom, industrie, onderwijs, overheid en gezondheidszorg.

Wat mag je niet missen? Egon Lamers van Tennet en Frank Alta van de Sociale Verzekeringsbank vertellen die dag over hun social intranet van Embrace.

InTenneT: een reis van verbinding en relevantie

Egon Lamers | Tennet

26 november 2018: InTenneT is live! Vol trots presenteerden we het nieuwe corporate intranet aan de organisatie. Een sociale manier van werken is ineens de nieuwe werkelijkheid voor circa 4500 medewerkers van TenneT. De eerste resultaten zijn veelbelovend: gebruikers omarmen het platform; profielen worden gevuld, er wordt druk geliket, gereageerd en gedeeld. Het aantal actieve groepen zat na 2 maanden op ruim 300. En tegelijkertijd beseffen we ons dat het echte werk nu pas begint. Alle clichés zijn in dat opzicht waar.

Tijdens deze break-out sessie neemt Egon Lamers je mee in de ‘reis’ die het projectteam aflegde bij de succesvolle overgang van een traditioneel naar een sociaal Intranet, inclusief doorkijkje in de (technische) uitdagingen en belangrijkste lessons learned op het vlak van IT, adoptie & activatie en content management. En hoe die reis zich nu vervolgt om de relevantie van InTenneT verder te vergroten. Bijvoorbeeld door samen met de business aan de slag te gaan met concrete use cases. 

Over Egon Lamers

Egon Lamers (41) is online communicatieadviseur bij TenneT, een toonaangevende netbeheerder in Nederland en in grote delen van Duitsland. “Een belangrijk doel was om de grenzen tussen Nederland en Duitsland te slechten. Om onderlinge kennisdeling te versterken en cross border samenwerking te stimuleren. Want we kunnen over en weer veel leren van collega’s aan de andere kant van de grens. En het liefst zoals ik ‘thuis’ ook gewend ben om informatie te delen, laagdrempelig en snel.” Het zal daarom geen verrassing zijn dat we ons bij iedere stap in het project hebben afgevraagd hoe iets bijdraagt aan verbinding en relevantie.

Het avontuur van een nieuw intranet

Frank Alta |  Sociale Verzekeringsbank

Een nieuw intranet selecteren en implementeren in een grote organisatie vergt een lange adem. Frank Alta van de Sociale Verzekeringsbank kan daarover meepraten. Graag deelt hij zijn persoonlijke ervaringen in dit intranetavontuur van hindernissen, tegenslagen en uiteindelijk succes met jou.

Over Frank Alta

Frank is sinds 2015 Product owner van het intranet SVB. Daar heeft hij gewerkt aan de doorontwikkeling van het intranet en uiteindelijk de selectie en implementatie van een nieuw social intranet. Zijn ervaringen bij dit avontuur met al zijn uitdagingen deelt hij graag met jou.

Wil je nog over de sessies napraten, extra vragen stellen of heb je ze gemist? Geen probleem, Egon Lamers & Frank Alta zijn ook te vinden bij de Embrace stand na hun sessies!