Ontvang een gratis demo
Ontvang een gratis demo

Gemakkelijk samenwerken met collega-gemeenten, zorginstellingen, bewoners en/of bedrijven?

Het e-book ‘Een social intranet voor de overheidsprofessional’ vertelt je meer over een samenwerkingsplatform bij gemeenten via klantcases, achtergrondartikelen en data over hoe een samenwerkingsplatform in de praktijk gebruikt wordt.

Hoe implementeer je een social intranet in jouw organisatie?

Met het boek ‘In 7 stappen naar een succesvol social intranet’ helpen we je om social voor jouw organisatie te laten werken. Het boek bevat 7 stappen die we zelf doorlopen in implementatietrajecten. Bij elke stap staan concrete klantcases centraal en delen we kennis en ervaringen van organisaties die je voorgingen.  

Je werkt voor de overheid. Je hebt een hart voor de publieke zaak. Je haalt plezier uit het helpen van collega’s, inwoners en bedrijven en uit nieuwe kennis vergaren. Maar hoe krijg je dat iedere dag voor elkaar?

Wij bieden een platform waar je andere professionals vindt, binnen en buiten de organisatie. Waar alle informatie bijeenkomt, waardoor je je weer kan focussen op daar waar je voor opstaat iedere dag. Met Embrace kan je gemakkelijk met elkaar online samenwerken in documenten en kennisdelen. Bijzonder aan Embrace is de integratie met Office365 dit biedt samen een volledige digitale werkplek. Embrace als persoonlijke startpagina op maat. Office365 als uitgebreide gereedschapskist om digitaal samen te werken.

Meer dan 80 overheidsorganisaties maken gebruik van Embrace. Vraag nu een demo aan en ontdek wat het voor jouw dagelijkse werk kan betekenen.

3 voordelen van Embrace Public

Netwerksamenwerking

Bezig met gemeentelijke herindeling? Samenwerken met zorgpartners voor de WMO? Participatie stimuleren? Op allerlei gebieden kan je samenwerken met partners, ondernemers, collega-gemeenten en/of burgers.

Via het platform van Embrace faciliteer je netwerksamenwerking met collega’s en externen. Zo kan je partners gemakkelijk en veilig toevoegen aan jouw omgeving. Externe gebruikers krijgen namelijk beperkte toegang tot Embrace. Ze zien dus alleen de gesprekken, documenten en personen, die in de groepen staan waarvan ze lid zijn.

Lerende organisatie

Hoe maak je de kennis en expertise in je organisatie inzichtelijk? Hoe zorg je ervoor dat medewerkers elkaar vinden en versterken? Dat je als organisatie de talenten van je medewerkers ontdekt en benut? Door het combineren van alle aanwezige kennis en expertise binnen je organisatie ontstaan er namelijk meer creatieve mogelijkheden.

Embrace zorgt voor sterkere interne communicatie en meer interactie tussen professionals. De Kennisconnector ondersteunt een grondige inventarisatie van kennis binnen de organisatie omdat alle professionals hier eenvoudig een bijdrage aan kunnen leveren. Door de Kennisconnector leren medewerkers elkaar niet alleen beter kennen, ook wordt je organisatie steeds slimmer.

Office365 integratie

Jullie hebben Office365 aangeschaft: een mooi pakket met alle applicaties die je nodig hebt, handig! Of toch niet? Door tal van mogelijkheden zie je door de bomen het bos niet meer. Daarnaast gebruiken medewerkers de software niet of nauwelijks: het is ingewikkeld en niet altijd even gebruiksvriendelijk. Door de integratie van Embrace met Office365 zorg je voor een overzichtelijke en gebruiksvriendelijke plek voor communiceren, samenwerken en kennis delen.

Je kan via Embrace samenwerken binnen documenten, Outlook koppelen, informatie ophalen uit Sharepoint, bellen met Skype for Business en inloggen via AD en ADFS. Wij zorgen dus voor een logische en gebruiksvriendelijke laag over Office365.

58 820

overheidsprofessionals werken met Embrace

Het gemiddeld aantal gebruikers per sociaal intranet:

997

Overheidsprofessionals geven Embrace gemiddeld een

8.1

Wat is de meerwaarde van Embrace voor de overheidssector?

Ingrid Ensing
‘Het intranet is het startpunt voor je werkdag.’

Het intranet is het startpunt voor je werkdag door een overzicht van alle gebruikte applicaties. Er zijn mensen die het intranet ‘s ochtends meteen wegklikken, of die maar af en toe een nieuwsbericht lezen of een keer een vergaderruimte regelen en die niet in teams willen samenwerken. Dat is prima toch? Dat vind ik belangrijk: er moet niets, maar er kan wel van alles. Vroeg of laat kijkt iedereen toch een keer. Bijvoorbeeld vergaderruimtes, die kun je alleen via het intranet regelen.’
– Ingrid Ensing, senior strategisch adviseur Innovatielab, Gemeente Nijmegen

Dirkje de Vries
Bij het sociaal intranet zitten de medewerkers zelf aan de knoppen

‘Bij het sociaal intranet zitten de medewerkers zelf aan de knoppen, in plaats van de afdeling communicatie. We willen mensen meer zelf verantwoordelijk maken voor hun eigen werk en de communicatie daarover.’
– Dirkje de Vries, communicatieadviseur bij de gemeente Súdwest-Fryslân.

Marjan van der Vooren en Evelien Oosterbaan
‘De medewerkers weten nu dus wat er speelt in de organisatie’

‘Wat erg leuk is om te zien, is dat onze boomverzorgers foto’s plaatsen van waar ze mee bezig zijn. Eerder hadden we daar geen idee van. Het is nu allemaal zichtbaar en dat wordt gewaardeerd door collega’s via vele ‘likes’. Ook deelt de afdeling communicatie bewonersbrieven op Ids (de naam van het social intranet), zodat het servicecentrum deze kan inzien en op vragen kan anticiperen. De medewerkers weten nu dus wat er speelt in de organisatie.’
– Marjan van der Vooren, adviseur processen en informatie, en Evelien Oosterbaan, communicatieadviseur, bij Gemeente Smallingerland

Laat je inspireren door andere organisaties

Vraag nu een demo aan

Welke waarde hebben termen als gebruiksvriendelijk, handig, en intuïtief als je het niet kan zien?

Bepaal zelf wat je van Embrace social intranet vindt. Vraag een persoonlijke rondleiding aan met een van onze experts om erachter te komen hoe Embrace jouw organisatie op weg kan helpen.

We plannen graag een demo in voor jou en je bedrijf.